Polemik & Kulis
03 Mayıs 2016 10:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

O iddiaya Murat Ülker'den itiraz geldi!

Ahmet Davutoğlu ile Numan Kurtulmuş'un Kazdağlar'da kampa gittikleri, Murat Ülker'in de kendilerine çadır ve bisküvi verdiği iddia edilmişti.

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Soner Yalçın tarafından ortaya atılan iddiayla ilgili olarak Murat Ülker'in avukatı Mustafa Özgün sitemize bir açıklama gönderdi.

Özgün açıklamasında şöyle dedi:

www.medyaradar.com adlı İnternet sitenizde 25 Nisan 2016 tarihinde “Ünlü gazeteciden ortalığı sallayacak iddia! Davudoğlu ve Numan Kurtulmuş silahlı eğitim almıştı” başlığıyla yayınlanan haberde kamuoyunu, tüketiciyi ve yatırımcıyı yanılgıya sevk edebilecek Müvekkili ve ÜLKER markasının itibarını zedeleyebilecek şekilde yanlış bilgilere yer verilmiştir. Gerçek olmayan haksız değerlendirmelerin düzeltilebilmesi için aşağıdaki açıklamaları değerli kamuoyu ile paylaşma zarureti doğmuştur.

Daha önce Sayın Soner Yalçın’a da mektup yazarak düzelttiğimiz üzere;
Başbakan Sayın Ahmet Davudoğlu ile Sayın Murat Ülker’in lise arkadaşı olduğu doğrudur.  Pek çok çocukluk ve gençlik hatıraları bulunmaktadır. Fakat yazınızda belirttiğiniz şekilde çadırlı kamp yapmak, kampa çadır veya bisküvi tedarik etmek bu hatıralar arasında yer almamaktadır. Bu bakımdan yazılanlar doğru değildir. Sayın Soner Yalçın’a ait “Galat-ı Meşhur-Doğru Bildiğiniz Yanlışlar” isimli kitabından alıntılayarak aktardığınızı belirttiğiniz hatıra Müvekkilim bakımından gerçeği yansıtmamaktadır.
Maalesef siz de söz konusu haberi yayınlamakla, alıntı yapılan kitabın adı gibi, doğru zannedilen bir yanlışın yaygınlaşmasına/meşhur olmasına sebep olmaktasınız.
Sayın Soner Yalçın, Sözcü Gazetesi’nin 29.04.2016 tarihli nüshasındaki köşesinde yukarıdaki açıklamalarımızı okurlarıyla paylaşmıştır.
Yazarın yeni yazılarında düzeltmesini beklediğimiz bu hataların, sitenizdeki haberde de düzeltilmesini beklemekteyiz.

Değerli okur ve kamuoyunun bilgisine,
Saygılarımızla,

Murat ÜLKER Vekili
Av. Mustafa ÖZGÜN