Gündem
31 Ağu 2015 12:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

O iddia doğrulandı: Ünlü yazar casus çıktı!

Yazar Frederick Forsyth, 'The Outsider: My Life' adlı otobiyografiyle MI6 için çalıştığını itiraf etti. Forsyth'in casus olarak çalıştığı hayranları arasında sıklıkla dile getirilen bir iddiaydı.

'Çakal'ın (The Day of the Jackal) yazarı Frederick Forsyth, İngiliz İstihbarat Teşkilatı MI6'de 20 boyunca çalıştığını açıkladı.

''Kobra'' ve ''Afgan''ın da aralarında olduğu gerçekçi casus romanlarıyla tanınan Forsyth'in casus olarak çalıştığı hayranları arasında sıklıkla dile getirilen bir iddiaydı. Bu iddianın doğru olduğu yazarın ''The Outsider: My Life'' adlı otobiyografiyle kanıtlandı.

Yazar , MI6 için çalışmaya Nijerya'da 1967-1970 arasında süren iç savaş sırasında başladığını belirtti. BBC ve Reuters'de gazeteci olarak çalışan Forsyth, 1971'de ''Çakal'' romanın başarısının ardından da MI6 için çalışmaya devam ettiğini, Güney Afrika , Doğu Almanya gibi yerlerde görevlerde bulunduğunu belirtti.

Bugüne kadar 70 milyondan fazla Kitap satan yazar, casusluğu karşılık almadan, ülkesine hizmet için yaptığını da vurguladı.  (Cnntürk)