Magazin
20 Ağu 2017 12:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:04

O gazeteci ilk kez anlattı: Çırılçıplak Sibel Can fotoğraflarını nasıl çektim?

Gazeteci Ayhan Kimsesizcan 28 Mayıs 1996’da Posta’nın 1’inci sayfasında çıkan o meşhur Sibel Can fotoğraflarının öyküsünü anlattı.

Ünlü şarkıcı Sibel Can yıllar sonra ilk kez otelin balkonunda bikinili görüntülendi. Tatilini Çeşme'de yapan güzel şarkıcının bikinili göüntüleri akıllara 21 yıl önce, Ayhan Kimsesizcan tarafından çekilen çıplak fotoğraflarını hatırlattı. Kimsesizcan, 26 Mayıs 1996'da o fotoğrafı nasıl çektiğini anlattı.

Geçen hafta Sibel Can’ın balkonda çekilmiş bikinili fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından Ertuğrul Özkök, Hıncal Uluç, Ahmet Hakan ve Cengiz Semercioğlu konu üzerine yazılar yazdı. Fotoğrafların danışıklı dövüş olduğu, fotoşop uygulandığı iddia edildi. Bu tartışma, Ayhan Kimsesizcan’ın 21 yıl önce çektiği balkondaki çırılçıplak Sibel Can fotoğraflarını gündeme getirdi.

Bugün 41 yaşında olan 14 yıldır Amerika New York’ta yaşayan ve ticaret yapan, Ayhan Kimsesizcan o günü şöyle anlattı:

“Sibel Can’ın Fethiye’deki sosyetik tatil köyü Hillside’da olduğu haberi magazin bölümünün şefi Bekir Saçar’a geldi. O zaman 26 yaşında olan Sibel Can bikiniyle denize, havuza giriyormuş. Bu istihbaratın geldiği 25 Mayıs 1996 Cumartesi günü bir oda tutup müşteri gibi Hillside’a gittim. Uçak, yol derken saat 21.00’de otele ulaştım. Baktım Sibel Can yemek salonunda. Beni tanır diye hiç ortalarda görünmeden, bir sandviç alıp odaya kapandım.

Sabah 8.30’da kahvaltıya indim. Sibel Can yine oradaydı. Aynı hızla salondan çıktım. Sibel Can’ın kaldığı villaya hakim bir noktayı seçtim ve havuz başında şezlongumu o yöne çevirip sözüm ona güneşlenmeye yattım. Teleobjektif takılmış fotoğraf makinem havlumun altındaydı.

Sibel Can havuza geldi. Burun burunayız. Etrafta otelin güvenlik görevlileri de var. Makineyi alsam ve Sibel Hanım’a doğrultsam kıyamet kopacak. Hiç oralı olmadım, yüzüstü yatmaya devam ettim.

Sibel Can havuza girdi ve villasına döndü. 3-5 dakika geçti geçmedi, ıslak mayosunu asmak için çırılçıplak vaziyette ağaçların arasındaki villasının balkonuna çıktı. Gözüm 100 metre ötedeki villada olduğu için durumu hemen fark ettim.

Şezlongdaki yüzüstü pozisyonumu hiç bozmadan yerde duran fotoğraf makinemi havluyla birlikte aldım. Villaya doğrultup otomatik deklanşöre bastım. Gözümü vizöre koyamadığım için netlik yapamamıştım. Aklıma her şey gelirdi de saat 15.00’te, millet ortalıktayken ünlü assolist Sibel Can’ın çırılçıplak balkona çıkacağı gelmezdi.

"Hemen gazeteyi arayıp müjdeyi verdim"

Gazeteden emanet olarak yanıma verilen cep telefonundan şefim Bekir Saçar’ı arayıp müjdeyi verdim! Dijital fotoğraf makineleri henüz icat edilmemişti. Film yıkanmadan çektiğim fotoğrafları görmem imkânsızdı. Heyecan diz boyu… Belki gören olmuştur, güvenliğe haber verirler kuşkusuyla dört günlük rezervasyonum olmasına rağmen parayı yakıp 15 dakika içinde Hillside’dan ayrıldım.

"Otele 'Annem rahatsızlanmış, hemen dönmem gerekiyor' dedim"

Telaşımı gören resepsiyonculara “Annem hastalanmış acilen İstanbul’a dönmem gerekiyor” dedim. Otelden kiraladığım araçla Dalaman Havaalanı’na gittim. Bir hayli uçak bekledim. Saat 24.00’ü biraz geçe İstanbul’a vardım. Hemen gazeteye gidip filmi laboratuvara verdim. Evet, başarmıştım. 25 kareden ikisinde Sibel Can çırılçıplak kadraja girmişti.

28 Mayıs günü fotoğraflar POSTA’nın birinci sayfasında hiçbir fotoşop ve sansür uygulanmadan çıktı.

"Karagümrük'ten tehdit telefonları yağdı"

Hiç fotoşop uygulamadığımız için Sibel Can’ın mayoda iz yapmasın diye kullandığı altındaki pedi bile silmedik. Ve ortalık bayağı karıştı.

Benim gibi Karagümrüklü olan Sibel Can’ın Karagümrüklü o meşhur hamileri beni telefonla gazeteden defalarca arayıp bayağı bir verip veriştirdiler. Sonraki günler de hiç kolay geçmedi. Tehditler havalarda uçtu durdu. Sonu gelmiyordu. Eve gitmiyor, gazetenin ayırttığı adresi gizli otelde kalıyordum.

"Sıkıntıdan mide kanaması geçirdim"

Yaş o zaman 20. Böyle streslere hiç alışkın değilim henüz. Sıkıntıdan mide kanaması geçirdim. Teşhisi müdürlerim Mehmet Yılmaz ve Rıfat Ababay koydu. Gazetenin doktoru Sabahattin Koç da onayladı.

İstinye Devlet Hastanesi’nde günlerce yattım. Her işte bir hayır vardır!!! Sibel Can’ın Karagümrüklü hamileri hastaneye yattığımı duyunca günler sonra aramayı nihayet kestiler. Bir büyük magazin olayı da böylece küllenip gitti."



Ege turnesi kapsamında konser vermek üzere Çeşme’ye giden Sibel Can, otel odasının balkonunda çekilmiş bu kareyle bikinili halini gözler önüne sermiş oldu. Sibel Can bir süredir bu tarz görüntüler vermemek adına tatillerini yurt dışında yapıyordu.