Medya
09 Oca 2017 09:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:21

O firmaya köşelerden sert tepki: Saç değil, önce kendinize beyin ekin!

İzmir'in kahraman şehidi Fethi Sekin'i kullanarak reklam yapan saç ekim firmasına yazarlardan tepki var...

PKK'nın İzmir Adliyesi'nde katliam yapma planını püskürten trafik polisi Fethi Sekin'in kahramanlığı dillere destan oldu...

Bir saç ekim firması ise Fethi Sekin'in kahramanlığı üzerinden reklam yapma telaşına düştü...

İşte o firmaya bugün köşelerden sert tepki vardı...

İşte o yazılar:

BUNDAN DAHA DİBİ VAR MI ACABA?
Ahmet Hakan/Hürriyet


KENDİ firmasının reklamını yapmak için şehidi ve şahadeti bile kullanmak...

Her defasında “Bundan daha dibi yoktur herhalde” diyoruz ve her defasında fena halde yanıldığımızı görüyoruz.

Ama ben yine de soracağım:

“Bundan daha dibi var mı acaba?”

SAÇ DEĞİL KENDİNİZE BEYİN EKLEYİN ÖNCE
Mevlüt Tezel/Sabah


İzmir Adliyesi'ne saldıran teröristleri tek başına durdurarak büyük bir katliamın önüne geçerken şehit düşen kahraman polisimiz Fethi Sekin'i de reklam malzemesi yaptılar.

Bir estetik firması, 'Saç ekimi için tedavisini gerçekleştirdiğimiz kahraman şehidimiz Fethi Sekin için Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz' diye sosyal medyada bir paylaşımda bulundu. Gelen tepkiler üzerine de bu paylaşımı sildiler.

REKLAMIN KÖTÜSÜ...

Şehidin üzerinden de para kazanmaya çalışmak!

İnsanlık ölmüş! Hesapta taziye mesajı yayınlıyorlar ama dertleri reklam. Daha da kötüsü hastanın mahremiyetini de çiğnediler bu paylaşımla.

Bari 'Hastamız' deseydiniz diyeceğim ama bunu yapmak bile etik değil. Bu vicdansızlar bir de Sekin'in saç ektirdiğini açıkladılar.

Yazıklar olsun size. İnsanlara saç ekeceğinize önce kendinize beyin ekin!

Daha önce de 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir'in adını bir lüks siteye vererek şehit üzerinden para kazanılmanın yolunu arayan bir firma vardı.

Estetik firması ve inşaat şirketinin yöneticileri hepsi okumuş, tahsilli insanlar. Bunlar yaptıklarının hata olduğunu bilmiyorlar mı?

Elbette biliyorlar; reklamın iyisikötüsü olmaz mantığıyla hareket ediyorlar. Madem bu rezilliği bile bile yapıyorlar, bu firmalar adalet önünde hesap vermeli.

Gerekirse yeni yasalar çıkarılmalı.

Yaptıkları rezillik yanlarına kar kalmamalı.

BÖYLE BİR TWEET’İ NASIL YAZAR İNSAN?
Ali Eyüboğlu/Milliyet


İki teröristin İzmir Adliyesi’ne yapacağı saldırıyı tek başına önlerken şehit düşen trafik polisi Fethi Sekin için bir saç ekim merkezinin attığı tweet, kan donduracak türdendi:

“Saç ekim tedavisini gerçekleştirdiğimiz kahraman şehidimiz Fethi Sekin için Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

“Keleş”li iki “Kalleş”le, tabancayla çarpışarak adliyeye yapılacak kanlı baskını önleyen kahraman polis için böyle bir tweeti nasıl yazar ve paylaşır insan?

Kahraman bir polisin şehadet haberi üzerinden reklam yapmaya kalkarsanız olacağı bu.

İnsanların gösterdiği tepkiler üzerine attığınız o tweeti silmek kurtarmayınca sizi, kapatmak zorunda kaldınız Twitter hesabınızı.

ŞEHİTLER ÜZERİNDEN REKLAMLAR
Özay Şendir/Milliyet


İzmir’de faaliyet gösteren Likya Estetik, “Saç ekimi için tedavisini gerçekleştirdiğimiz kahraman şehidimiz Fethi Sekin için Allah’tan rahmet...” diye bir tweet attı cumartesi günü.

Türkçeleri berbat ama şehit üzerinden reklam yapma niyetleri daha da berbat. Sağlık Bakanlığı, hani hasta hakları?

Aydın Çine’de bir imamın, şehit tabutu ve yakınlarını içine alarak selfie çekmesinin ve sosyal medya hesaplarından paylaşmasının üzerinden sadece 3.5 ay geçti. Ne oldu, kimse bir ceza verdi mi bu garip davranışa?

Hatay’ın bir ilçesinde evlatlarının şehit olduğu haberini kameralar önünde almak zorunda kaldı bir aile. Valilik gizli çekim olduğunu iddia etti ama kaymakamlık sitesinde de vardı o anın fotoğrafı.

15 Temmuz darbe girişiminin kaderini değiştiren isimlerden biri olan Şehit Ömer Halis Demir’in adını da, Sakarya’da bir sitenin reklamı olarak kullandılar. Bunu da unutmadık, şehit üzerinden rant devşirmeye kalkan bu kafanın cezasız kaldığını da...