Televizyon
20 Ara 2016 16:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:17

O dizide medya patronunun iğrençlikleri anlatılabilecek mi?

Azra Kohen'in kitap üçlemesi Fi Pi Çi, Doğuş Holding bünyesinde kurulan yeni dijital platform için dizi olarak çekiliyor...

Vatan yazarı Oya Doğan, muhteşem bir oyuncu kadrosuna sahip olan Fi Pi Çi dizisini yakın markaja alacağını yazdı...

Ancak Oya Doğan'ın yakın takibinin nedeni oyuncu kadrosu değil!..

Oya Doğan, "Dizi, kitaptaki medya patronunun bulaştığı oyunları, siyasetin kirli sahnesini, sanat dünyasının yalanlarını tam da kitaptaki gibi anlatabilecek mi?" diye sordu...

İşte Oya Doğan'ın Vatan'daki yazısının ilgili bölümü:

FİÇİPİ’NİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM


Kitapları okuduğum zamanı hatırlıyorum. 6 günde 3 kitabı hiç uyumadan okumuştum. O kadar etkilenmiştim ki, Azra Kohen’e bize sistemin kölesi olmamamız gerektiğini hatırlattığı için teşekkür etmiştim.

Birkaç gün sonra da Ay Yapım’ın kitabın haklarını aldığını ve dizi yapacağını öğrenmiştim. Onun üzerine de asla bir televizyon dizisi olamayacağını yazmıştım. Azra Kohen’de yazımı paylaşıp bunun olmayacağını açıklamıştı. Peki, ne oldu?

FiÇiPi dizi oluyor. Ancak bir internet dizisi olarak izleyeceğiz. Üstelik muhteşem bir oyuncu kadrosuyla... Dizide Mehmet Günsur, Serenay Sarıkaya, Berrak Tüzünataç, Ozan Güven rol alıyor.

Mert Baykal yönetmen koltuğunda oturuyor.

Dizi Doğuş Holding’e bağlı PuHu internet portalında yayınlanacak.

Ancak benim asıl merak ettiğim dizi; medya patronunun bulaştığı oyunları, siyasetin kirli sahnesini, sanat dünyasının yalanlarını tam da kitaptaki gibi anlatabilecek mi?

Bunun takipçisi olacağım.

Umarım FiÇiPi sistemin çarkında değerini ve anlamını kaybetmez.