Keskin Kalem
13 Eki 2016 10:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:35

O artık Kaybedenler Kulübü'nün malzemecisi bile olamaz!

Keskin Kalem'in hedefinde sarfettiği sözler nedeniyle sosyal medyanın gündeminden düşmeyen Habertürk yazarı Muhsin Kızılkaya var...

Medya Mahallesinin Sevgili Dostları;

Cümleten hepinize hayırlı günler.

Selamlar, sevgiler.

Kulağımı iyi ya da kötü, her ne sebeple olursa olsun çınlatan cümle âleminize çok ama çok iyi bir gün diliyorum.

Ciner Medya’nın gazetesi Habertürk’te yazar, aynı adı taşıyan televizyonunda da yorumcu olan ve 6 ay süreyle AK Parti milletvekilliği yapmış Muhsin Kızılkaya beyefendi hepimizi mahvetti!

Pazartesi akşamından bu yana, bir zamanlar kendisine ‘akil insan’ falan da denilmiş olan Kızılkaya’ya, başta sosyal medya platformları olmak üzere iletişimin tüm nimetleri vasıtasıyla milyonlarca insanımız öfke kustu!

Sevgili Dostlar, bu arada sakın ha Uludağ Sözlük, Ekşi Sözlük falan gibi ayarsız, sahte kimliklerle kin kusanların, itibar infazı yapanların sitelerine girip bakmayın!

Değil Muhsin Kızılkaya’yı, kim olursa olsun herkesi uykusuz bırakacak, kahır ettirecek küfürler, edepsizlik boyutunda hakaretler var.

Sevgili Dostlar, gerçekten insanın yüreği sızlıyor, ne de olsa Kızılkaya ‘meslektaşımız’ sayılırdı bir dönem!

Gördüğüm o ki, “Salla çeneyi al maaşı” tiplerin örneklerinden biri olan ve şehit düşenlerin ana-babalarının vergilerinden okkalı maaşlar alan Muhsin Kızılkaya bundan böyle “kaybedenler kulübünün malzemecisi bile olamaz”.

Muhsin Kızılkaya 10 Ekim 2016 gece yarısından sonra, kendi diliyle, zehir zemberek sözcükleriyle “çırılçıplak ortada kalmıştır”.

Türkler öfkeleriyle boğuyor, Kürtlerin büyük bir kesimi de O’nu “hain” olarak tanımlıyor!

Çünkü düne kadar övgüler düzdüğü pisliklerin, vatan haini ve dış mihrakların tetikçisi bölücü örgüte göre “para karşılığı AK Parti siyasetinin sözcülüğünü yapan ve köklerine ihanet eden” biri durumunda. İşte bu yüzden yıllardır terörle mücadele ve yakın koruma uzmanı polisler tarafından korunuyor!

“BUNUN VERDİĞİ ZARARI DÜŞMAN VEREMEZ”

Öyle büyük bir tepki var ki, anlatılır gibi değil.

Muhsin Kızılkaya’yı Güneş gazetesi yıllarından, şayet yanılmıyorsam 1980’lerin ortalarından beri tanıyan, yemiş içmişliği bulunan arkadaşı Fatih Altaylı bile affetmedi!

Kızılkaya, kendisi gibi Ciner Medya’da kalemşörlük yapan Fatih Altaylı’nın ‘Teke Tek’ adlı programında da yerden yere vuruldu.

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, "Askerler ölmek için maaş alıyor" diyen eski AK Parti milletvekili, Başbakanlık Başdanışmanlığı kadrosundan onbinlerce TL maaş alan ve Habertürk gazetesinde de 10 bin TL üzeri maaşla yazarlık yapan Muhsin Kızılkaya'ya Habertürk ekranından çok sert cevap verdi.



Pamukoğlu, konuyu gündeme getiren Fatih Altaylı’ya adeta dudaklarını ısırarak yanıt verdi:

“Ne demek bu? Asker ölmek için maaş mı alır? Dün akşam birisi söylemiş galiba. Bunu diyen vatandaşın dünyadan haberi yok. Cahil adamlar. İlk devletler Yunan şehirlerinde kurulduğunda parlamentolar milletvekilleri aynı zaman da devletin işlerini yapanlardı. Dediler ki “Biz hem dışarıda işimiz var hem de devletin işini yapıyoruz.” Bu böyle olmaz, “Biz devletin işlerini yapacak adamlar bulmalıyız” dediler. Bunlara bürokrat dediler. Askerler ordu hariç. Orduya parayı az verdim çok verdim. Böyle bir şey söz konusu değil. Onlar bu vatan için, bizim güvenliğimiz için var. Onların para konusu konuşulmayacak. Bu devletler ilk kurulduğunda böyle kuruldu. Herkes bir yerden maaş alıyor değil mi? Bir de ordu asla bürokrat değil. Ordu bizim bürokratımız değil mi? Bu nasıl bir şey? Kültür yapısı düşük olduğundan mı? Peki, askerler ölüm ve öldürme için diyelim maaş alıyorlar. Bu hiç ölme tehlikesi olmayan ve bu kadar para alan bunlar neci? Bunlar parayı nereden alıyor? Bu şahıs parayı nereden oluyor? Bu şu anda zaten travma geçiren Türk ordusuna, bu kadar kayıba uğramış, güneydoğuda çarpışan çocukların morallerini sıfıra indiriyorsun. Bunun verdiği zararı düşman veremez. PKK veremez bu zararı, ağzından çıkan lafları kulakları duysun.”

Habertürk TV’nin canlı yayınında kullandığı "Askerlerin görevi hayatını vermek, bunun için maaş alıyorlar, bana ekstra bir iyilik yapmıyorlar" sözlerinden sonra Muhsin Kızılkaya, 11 Ekim günü yaklaşık 20 bini aşan tweet ile sosyal medyanın gündeminde ilk sıralarda ve en önde gelen konu oluverdi!



* * *

#MuhsinKızılkayaHaddiniBil başlığıyla sosyal medyada kulaklarını çınlatanların "Asker ölmek için maaş alıyor" diyen 20 bin TL maaşlı danışman. Bak, bu 162 TL maaşlı 20 yaşındaki şehit! diye yazanların sayısı binlerceydi!

Kimisi de;

Bu fidanlar sen böyle çapsız çapsız konuşasın diye canını vermiyorlar.

Para sadece sizin kaleminizi satın alır #MuhsinKızılkayaHaddiniBil
yazdı!

Muhsin efendiye naçizane bir abi tavsiyesinde bulunacağım!

Başta kendisi, eşi-dostu, velhasıl görüşüp konuştukları kimler kaldıysa, aman ha hepsi bir süre internetten uzak dursun!

Beyler bayanlar!

Sakın ola Google’da “Muhsin Kızılkaya” yazıp arama falan yapmaya kalkışmayın!

Çok acı, çok acımasız ve çok çok ayıp ifadelerle Muhsin Kızılkaya’ya saydırmayan kalmadı gibi.

Eyvah Eyvah!

Dünkü yazımı okuyan dostlardan “Hanımından dolayı akraba olduğu rahmetli Mehmet Uzun’un kemiklerini de sızlatıyordur” ifadesi ağır basan mesajlar aldım.

Kimileri hızını alamamış okkalı küfürler de saydırmış; “Muhsin Kızılkaya insanlığını, ahlakını ve vicdanını ‘kiraya çıkartmış’ gibi konuşuyor”.

Sevgili Dostlar, demedi demeyin!

Bundan gayrı Muhsin Kızılkaya’nın işi gücü, ne memleket medyasında, ne siyaset sahnesinde, ne de dost çevresinde hiç ama hiç kolay olmayacaktır.



ÖCALAN'A ÖVGÜLER DÜZMÜŞTÜ

Türk askeri hakkında skandal ifadeler kullanan AK Partili Muhsin Kızılkaya daha önce de, kendisi hakkında “devletle iş yapıyor bu adam” deyip adeta hedef haline getirmiş olan bölücü başı Abdullah Öcalan için “övgü dolu sözler” sarf etmişti!

Bilmeyenlere hatırlatma!

Kızılkaya, "Öcalan öngörüsü kuvvetli, pragmatist bir siyasetçi. Handikabı, taraftarlarının onu anlamaması” ifadelerine rağmen AK Parti'den Mersin adayı gösterilerek vekil seçilmişti.

Kasım seçimlerinde listelere bile alınmadı. İmdadına dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu yetişmiş, okkalı bir maaş, koruma, Dolmabahçe’de makam odası ve sekreter vererek Başdanışman yapmıştı.

Şimdi Binali Yıldırım tarafından pek de umursanmıyor ama bir kere kadroyu kaptığı için “salla çeneyi, al maaşı” misali rahat bir hayat sürmeye devam ediyor.

* * *

Sevgili Dostlar sosyal medyada ve cep telefonunu elinden bırakıp sohbet edebilen evlerde son üç gündür Muhsin Kızılkaya muhabbetleri yapıldığı için uzun uzun ona yer verdim!

Bana değil, ona sitem edin!

Ayrıca daha geçen Haziran ayında Muhsin Kızılkaya bir kez daha gündemdeydi ve son zamanların en popüler, en cesur ve toplumun önemli bir kesimi için “en bizden biri” dedirten İsmail Saymaz karşısında da çuvallamıştı!

Habertürk'te Veyis Ateş’in sunduğu 'Gündem Siyaset' programına, gazeteci İsmail Saymaz ile AK Parti eski milletvekili ve yandaş yazar Muhsin Kızılkaya'nın 'Cihangir' tartışması damgasını vurmuştu.

İsmail Saymaz, çözüm sürecinin şeffaf bir şekilde yürütülmediği için başarısızlığa uğradığını söylemesi üzerine Muhsin Kızılkaya, "Bunlar entellektüel gevezelik. Cihangir'de tartışırsınız" demişti.

Üslubu ürkütücüydü!

Kızılkaya'nın bu sözleri üzerine İsmail Saymaz, "Cihangir'i sen benden çok daha iyi bilirsin. Her köşesinde, her sokağında içtin mi içmedin mi?" diye sorunca ve Kızılkaya, bu soruya cevap veremeyince diğer bir yandaş, eski PKK militanı Kurtuluş Tayiz’in adını ortaya atmış “Kurtuluş Tayiz 12 yıl PKK'dan hapis yatıp çıkmışsa ne olmuş. Bu onu suçlu mu yapar" diyerek tartışmayı başka bir zemine çekmeye çalışmıştı.

İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN BÜYÜK HİZMETİMDİR!



* * *

TÜRK CNN 18 YAŞINDA!

Şimdi bir hata sonucu “Türk CNN” yazdığımı falan düşünmeyin Sevgili Dostlarım!

Sadece benim gibi bir-iki Amerika seyahati yapmışlar değil, yıllarca o ülkede yaşamış gazeteci dostlarım bile benim gibi düşünüyor.

Bizdeki CNN ile markanın anası-babası olan Amerika CNN tamamen bambaşka görünümde, bambaşka yayın içeriği ile yayında.

Ne CNN Atlanta’nın grafikleri ile stüdyoları, ne de haber bültenlerinin zenginliği, muhabir kadrosu, Son Dakika anlayışı örtüşüyor!

17 yılın sonunda CNN markasının iğdiş edildiği gibi bir gerçek var.



Dünden beri sosyal medyaya yüklenen yaş günü kutlama fotoğraflarına baktım da, en önde öz çekim yapan Erdoğan Aktaş var. Onun arkasında da, Ankara’nın Doğan Ailesine önermesiyle göreve getirildiği öne sürülen ve kendisinden aylardır hiç ama hiç hazzetmeyen köklü kadronun sadece bir-iki ismini görebildim!

Anlayacağınız, kurulduğu günden beri CNN Türk’te çalışanlardan çok azı Erdoğan Aktaş’ın çevresinde ve kameraya gülümsüyor gibi yapıyordu.

Şurası sanırım artık çok açık!

Aydın Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ’a ait olduğu iddia edilen ve internet korsanlarınca ele geçirilip ortalığa saçıldığı söylenen e postalarda bir Bakan ile yazışmalarını hatırlayınca, iktidar denetimine girmiş görünen CNN Türk’teki buruk yaş günü kutlamasının sebebini sanırım daha iyi anlarız!

* * *



NEVŞİN MENGÜ’NÜN YUTKUNMASI!

Düne kadar CNN Türk’te spikerler, haber sunanlar barbarlar sürüsü terör örgütü IŞİD için DAEŞ, DAİŞ falan demezlerdi!

Babası eski bir CHP Milletvekili ve bir dönem Aydın Doğan’ın avukatı da olan haber spikeri Nevşin Mengü, dün okuduğu haberde ‘IŞİD’ deyince güzel gözlerini şöyle bir yuvarladı, yutkundu ve kısacık bir duraksama sonrasında adeta kendine kızar gibi mimiklerle ‘DAEŞ’ dedi, üzerine basa basa düzeltti!

* * *

Sevgili dostlar sanırım Keskin Kalem için “balayı” sona eriyor!

Kim olduğum konusunda kafayı sıyıranlara yarın ipucu vermek zorunda kalacağım.

Yiğit insan kaçak güreşmez diyenlere kim olduğumu açıklamanın vakti geldi!

Az biraz sabredin, hafta sonuna girerken içinizi rahatlatacağım.

Mecbur kalmasaydım demeyecektim ama buraya kadarmış!

YARIN: 15 Temmuz gecesi FETÖ denen vatan haini güruhun alçak darbe girişimi sırasında hangi haber kanalında “Bu iş bitti” diyerek ekrana “TSK Darbe Yaptı” diye yazıldı? Hangi haber kanalında yılların deneyimli ekran yüzü “Yanlış ata oynuyorsunuz” diye bağırdı? Hangi TV kanalının ana haber sunucusu darbe gecesiyle ilgili dalga geçercesine konuşunca işini kaybetti?

KESKİN KALEM

E-Mail: medyaradar@gmail.com