Gündem
20 Eki 2016 00:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:36

'Numan Kurtulmuş bu görüntüler için AA'dan savunma istedi'

Akın Öztürk başta olmak üzere 15 Temmuz gecesi gözaltına alınan askerlerin görüntüleri 'işkence' iddialarına gündeme getirmişti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınanların darp edilmiş haldeki görüntüleri servis eden Anadolu Ajansı’ndan savunma istediği iddia edildi.

Anadolu Ajansı'nın darbe girişimi sonrası, Orgeneral Akın Öztürk başta olmak üzere girişimde yer alan askerlerin Emniyet'teki sorgularının ardından çekilmiş yaralı haldeki görüntüleri soruşturma konusu oldu. Numan Kurtulmuş'un, AİHM endişesi nedeniyle, AA'dan savunma istediği öne sürüldü.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; Anadolu Ajansı'nın darbe girişiminden hemen sonra servis ettiği görüntülerde Akın Öztürk ve diğer subayların kelepçelendiği görülüyor. Akın Öztürk'ün sağ kulağının sargıya alındığı, vücudunun ve yüzünün çeşitli yerlerinde yara ve darp izlerinin olduğu görüntülere yansıyor. Uluslararası Af Örgütü de bu görüntüleri ‘işkence ve kötü muamele' olarak değerlendirmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bu konuda, "Akın Öztürk'ün helikopteri vuruluyor. Yukarıdan inişe zorlanıyor, atış yapılıyor. O zaman iniş sırasında bir yaralanma. Yüzündeki ve kulağındaki darbeler bu olayla alakalı" açıklamasını yapmıştı.