Medya
22 Nis 2015 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Nuh Albayrak'tan Ahmet Hakan'a yeni pijama soruları!

Nuh Albayrak, Aydın Doğan'ın Mesut Yılmaz'ı 'pijamayla' karşılama olayını yeniden köşesine taşıyan Ahmet Hakan'ın peşini bırakmıyor

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, pijama olayını yeniden açan Ahmet Hakan'a yeni sorular yöneltti.

Spekülasyonlara konu olan olay görüntülere ilişkin tartışmalar Ahmet Hakan'ın pijama dosyasını yeniden açmasıyla başladı.

8 SAAT AYDIN DOĞAN'IN EVİNDE

Ahmet Hakan'a itiraz eden Albayrak, Demirel'e yeni kabineyi sunmadan bir gün önce taziye ziyaretine gittiği söylenen Mesut Yılmaz'ın, 8 saatini Aydın Doğan'ın evinde neden geçirdiğini sormuştu.

Konuyla ilgili Albayrak'ın telefonlarına çıkmayan Hakan, telegünler sonra köşesinden eleştirilere yanıt verdi. Ancak bu açıklama Star'ın tepesindeki ismi tatmin etmedi. Yazar bugünkü yazısında o güne dair ilginç soruları gündeme getirdi. İşte o yazıdan bir bölüm:

"Gerçi baya emek sarf etmişsiniz ama keşke böyle bir yolu zorlamasaydınız; Hürriyet’i zor durumda bıraktınız.

Zira meseleye sizin dediğiniz gibi “Hürriyet’in fiyaskosu” olarak baksak bile, bu kadar önemli bir konuda bu kadar rahat yalan yazabilen bir gazetenin şimdiki manşetleri de tartışma konusu olmaz mı?

Çünkü bahsettiğiniz listenin tepesinde “İşte beklenen kabine” demiyor “İŞTE YENİ KABİNE” diyor.
(Nitekim aynı tarihli kardeş gazeteniz Milliyet’te “Muhtemel Kabine” ifadesi tercih edilmiş.)
Daha da önemlisi, “Hükümet tamam” manşetinizin alt başlığında 60 punto hurufatla, “Yılmaz, hükümet taslak listesini dün akşam Çankaya’ya çıkardı. Cumhurbaşkanı Demirel tüm isimleri onayladı. Yılmaz Hürriyet’e ‘Hükümet tamam, listeyi yarın (bugün) açıklayacağım’ dedi” ifadeleri yer alıyor.

Bu ifadeden, sayın Yılmaz’ın Hürriyet’e bu açıklamayı, Çankaya’dan çıktıktan sonra yaptığı anlaşılıyor. Öyle ise bu durumu açıklamak Hürriyet’e kalıyor, öyle değilse gerisini getirmeye benim dilim varmıyor...

Velhasıl Ahmet Bey, inanın beni hiç ilgilendirmiyor ama o manşetinizdeki yanlışları gerçekten çok merak ediyorsanız sanırım bunun en doğru yolu Aydın Bey’i tekrar ziyaret etmenizdir.
Ama ben hâlâ şunu merak ediyorum...

Mesela, 29 Haziran 2014’te 62. Hükümet’i açıklayan sayın Ahmet Davutoğlu, 28 Haziran günü sabahtan akşama kadar sayın Ethem Sancak’ın evinde kalsaydı, çıkarken de sizin kameralara yakalansaydı...

Siz Ethem Bey’in kıyafetini mi merak ederdiniz, yoksa?.."