Polemik & Kulis
13 Eki 2018 14:36 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:55

Nuh Albayrak’a bomba Brunson göndermesi: ‘Şu sözlerinizi geri alın artık! Çok ayıp!' (Medyaradar/Özel)

Cumhuriyet yazarı Arapkirli, Star Gazetesi yazarı ve genel yayın yönetmeni Nuh Albayrak’a oldukça sert bir gönderme yaptı.

Star Gazetesi‘nin Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak daha önce, ABD ile yaşanan Rahip Brunson krizini ele aldığı yazısında AK Parti öncesindeki iktidarları kastederek “Türkiye’yi artık o çocukları yönetmiyor” ifadelerini kullanmış ve rahibin serbest bırakılmayacağını dile getirmişti. 

Rahip Brunson’ın serbest kalması ve ülkesine dönmesi sonrası ise Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Zafer Arapkirli’den oldukça ilginç bir paylaşım geldi.

Arapkirli, kişisel twitter hesabından Albayrak’ın o dönem yazdığı yazıyı paylaşarak, “Çok ayıp Star Yazarı Nuh (Albayrak) Bey… 27 Temmuz tarihli şu sözlerinizi geri alın artık. Ayıp” ifadelerini kullandı.

İşte Nuh Albayrak’ın o dönem yazdığı "O rahibi bırakırsanız..." başlıklı yazı:

“Şimdi de Brunson sadece bahanedir. Gerçekten bu papazın serbest bırakılmasını gerçekten isteselerdi asla böyle davranmazlardı.
Dikkatinizi çekerim, bu krizi, Brunson eve gönderildiği halde çıkardılar.
Asıl mesele Türkiye’yi dize getirerek Yahudi lobisine ve Evanjelist desteğin devamını sağlamaktır.
Ama madem ki tehdit bu papaz üzerinden yapılıyor, bütün bunlardan sonra, yargının doğal akışıyla bile olsa; Brunson’ın bırakılması, tamamen bu tehditlerin sonucu olarak algılanacaktır.
Ayrıca bu sipariş krizin özellikle, Trump’ın en çetin rakiplerinin düzenlediği BRICS Zirvesi’ne davet edildiğimiz, hatta Erdoğan-Putin zirvesinden birkaç dakika önce patlatılmasının da özel bir anlamı var.
Türkiye’yi artık “o çocukları” yönetmiyor.
Ne pahasına olursa olsun ABD , Türkiye’nin bağımsız bir ülke olduğunu öğrenmesi gerekiyor.
Ve öğrenecekler…”