Gündem
26 Kas 2014 15:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

Nuh Albayrak: Görevden almalara şaşırdık!

Star Gazetesi'nde yaşanan görevden almaları değerlendiren Albayrak "Beklediğimiz bir şey değildi, bizim için çok değerli insanlardı." dedi.

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programında, gündeme ilişkin konular masaya yatırıldı.

Ana başlıklar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli ziyareti, çözüm sürecinde yabancı göz meselesi ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Kandil'e yaptığı "Nevruz ruhuna dönmeliler" çağrısıydı. Programın konuğu Star Gazetesi Yayın Koordinatörü Nuh Albayrak'tı. Star Gazetesi'nde yaşanan görevden almaları da değerlendiren Albayrak "Beklediğimiz bir şey değildi, bizim için çok değerli insanlardı." dedi.

'GÖREVDEN ALMALARA ŞAŞIRDIK'

Star Gazetesi'nde yaşanan görevden almaları değerlendiren Albayrak, "Beklediğimiz bir şey değildi, her ikisi de bizim için çok değerli insanlar. Star'a da çok değerli katkıları olduğunu biliyorum. Kurumlar zamanla bu tür şeyler yaşıyor. " dedi.

'KANDİL SİLAH BIRAKMA NOKTASINDA DEĞİL'

Başbakan'ın Tunceli ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Albayrak, Davutoğlu'nun ziyaretinin çok önemli olduğunu ve büyük anlam taşıdığını söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Alevi açılımında takındığı tavrı eleştiren Albayrak, "Bahçeli'nin Alevi meselesinde net bir duruş sergilemesi lazım ama bunu yapmıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Kandil'e yaptığı "Nevruz ruhuna dönmeliler" çağrısıyla ilgili soruları da yanıtlayan Albayrak, "Kandil'in silahları bırakıyoruz noktasında olduğunu sanmıyorum. Ama Kandil o günkünden çok daha farklı noktada. Öcalan'ın iradesinde süreci yürütmekti o günkü tutumu. Hatta çözüm sürecinin yürümesi tamamen Kandil'in tutumuna bağlı" görüşünü dile getirdi.
Albayrak, "Mağduriyetlerin giderilmesi ve yeni haklar elde edilmesinin önündeki en büyük engel Kürt siyasetçiler ve Kandil'dir." ifadesini kullandı.