Gündem
25 Kas 2015 15:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Nokta Dergisi iddianamesi hazır! Güven ve Çapan için kaç yıl hapis istendi?

Nokta dergisinin 2 Kasım'daki kapağında ve içeriğinde yer alan ifadeler nedeniyle açılan soruşturmanın iddianamesi hazırlandı.

Nokta dergisi, 2 Kasım 2015 günlü 24. sayısına ait kapağına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının üzerine ‘2 Kasım Pazartesi Türkiye İç Savaşı’nın Başlangıcı’ başlığını atmıştı.
Haber üzerine dergi hakkında toplatma kararı verilmiş ve açılan soruşturma kapsamında derginin genel yayın yönetmeni Cevheri Güven ve sorumlu yazıişleri müdürü Murat Çapan tutuklanmıştı. 

Soruşturmasını tamamlayan basın savcısı Umut Tepe, iki isim hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

İddianamede, AK Parti'nin yüzde 49,4 oy aldığı hatırlatıldı. Şüphelilerin yayınlamış oldukları dergide, demokratik olarak yapılan seçimi sabote etmek, halkın bir kesimini mevcut Cumhurbaşkanı ile kurulacak hükümete karşı provoke etmek, iç savaş çıkarmak için silahlı isyana tahrik etmek suretiyle üzerlerine atılı ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme’ suçunu işledikleri ifade edildi.

3 KASIM'DA TUTUKLANMIŞLARDI

Cevheri Güven ve Murat Çapan haklarında savcının kendiliğinden başlattığı soruşturma kapsamında 3 Kasım’da gözaltına alınmıştı. Savcılık sorgusunun ardından Güven ve Çapan, TCK 214. maddede düzenlenen halkı suç işlemeye tahrik suçundan tutuklanması talebiyle İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti.Hakim Atila Öztürk, sorgunun ardından Güven ve Çapan’ı savcının tutuklanmasını istediği madde yerine TCK’da hükümete karşı suçlar bölümünde 313. maddede düzenlenen halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik suçlamasıyla tutuklamıştı.