Polemik & Kulis
18 Ağu 2015 12:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

Nokta dergisi hangi ünlü ismi yazar kadrosuna kattı?

Perihan Mağden'den sonra o isim de Nokta Dergisi'nin yazar kadrosuna katıldı.

Geçen hafta ilk yazısıyla Nokta okurlarıyla buluşan Perihan Mağden'in ardından bu hafta da Tuna Kiremitçi Nokta'nın yazar kadrosuna katıldı.

Kitapları "çok satanlar" listesinden inmeyen Tuna Kiremitçi, Türkçe'yi en iyi kullanan genç edebiyatçılardan biri olarak gösteriliyor.

Güçlü kurgu ve öykü dili olan Tuna Kiremitçi, romancılığının yanında edebiyatın en güçlü ayağı olan şiir konusunda da önemli eserler vermiş bir kalem. Kiremitçi'nin yazı dünyasını besleyen en önemli unsurlardan biri de müzikle olan bağı.

Kiremitçi şarkı yazarı ve şarkıcı olarak müzik dünyasında adından sözettiren bir isim. Kiremitçi, Kumdan Kaleler grubunun "Denize Doğru" albümüne solist, besteci, söz yazarı ve gitarist olarak katıldı. 2013'te arkadaşlarıyla Atlas rock grubunu kuran Kiremitçi, "Selam Yabancı" albümüne solist, besteci ve şarkı sözü yazarı olarak katıldı.



Filibe göçmeni bir ailenin çocuğu olarak 1973'de Eskişehir'de doğan Kiremitçi'nin edebiyat serüveni lise yıllarında Varlık'ta yayımlanan şiirleriyle başladı. İlk şiir kitabı 1994 tarihli "Ayabakanlar". 1998'de çıkan ikinci şiir kitabı ise "Akademi".

İlk romanı "Git Kendini Çok Sevdirmeden" 2002'de yayımlandı ve yeni bir edebiyat kuşağının müjdecisi sayıldı. Kitap yayınlandığı dönem yılın edebiyat olayı olarak görüldü.

Bu İşte Bir Yalnızlık Var (2003), Yolda Üç Kişi (2005), Dualar Kalıcıdır (2007), Küçüğe Bir Dondurma (2009), Selanik'te Sonbahar (2011), Gönül Meselesi (2013), Sonun Geldi Sevgilim (2014) ve Uçan Halıların Ayrodinamik Sorunları (2015) yazarın diğer romanları.

Kiremitçi'nin ilk romanı baş rollerinde Özgü Namal'ın oynadığı bir sinema filmine de dönüştürüldü.