Gündem
25 Haz 2016 12:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:20

Nihat Hatipoğlu o sırrını anlattı: Sahurda 10 bardak çay içiyorum

Ramazan ayı boyunca her gün program yapan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, kendisine gösterilen ilginin sırrını anlattı

Ramazan ayı boyunca her gün program yapan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, çok yoğun bir tempoda çalıştığını söyleyerek "1,5 saatlik sahur boyunca 10 bardak çay içiyorum" dedi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan boyunca her gün atv ekranlarında 'Sahur Özel' ve 'İftar Özel' programlarıyla evlerimize konuk oluyor. 7'den 77'ye herkese hitap ettiklerini söyleyen Nihat Hoca, "Beni papaz da, haham da, Ermeni de, Süryani de izliyor. Biz kimseyi küçük düşürmeden, kınamadan gelen tüm soruları yanıtlıyoruz. Ben sadece camiye gelenlere hitap etmiyorum" diyor.

HER PROGRAMDA BİN KİŞİ OLUYOR
15 kişilik güvenlik ekibi, girişte herkesi arıyor. Her programda yaklaşık bin seyirci oluyor. Kendi iftariyeliklerini getiren de var, belediyenin dağıttığı kumanyadan alan da. 10 liradan satılan ve üzerinde Hoca'nın ismi yazan kaşkollar ile 3 liradan satılan kafa bantları da büyük ilgi görüyor.

PROGRAM BİTER BİTMEZ KULİSE GEÇMİYOR
Hoca program biter bitmez kulise geçmiyor; halkla, seyirciyle bütünleşiyor. Seyirci de zaten o anı bekliyor. Program biter bitmez hemen Hoca'ya ulaşmak, ona sorular sormak, fotoğraf çektirmek istiyorlar. Hoca durumdan hiç rahatsız değil. Aksine "Herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum; ne kadar fayda sağlarsam o kadar iyi" diyor.

AKADEMİK BİR DİL KULLANMIYORUM
Halkın kendisine gösterdiği büyük ilginin sırrı olarak: "Biz programı; insanları kazanmak, kin ve nefret duygularını azaltmak, gönülleri yumuşatmak, düşmanlıkları yok etmek, kalpleri ıslah etmek amacıyla yapıyoruz. Sadece cami cemaatine hitap etmiyoruz ki, kullandığımız üslup da herkesin anlayabileceği şekilde oluyor. Akademik bir dil kullanmıyorum. Kuran'dan, Peygamber'den uzaklaştırıcı sözler söylemiyorum. Halk da bunu alıyor."

BU İNSANLARI ZORLA BURAYA GETİREMEZSİN
Programın terapi gibi olduğunu söyleyen Nihat Hoca, "Bu insanları buraya zorla getiremezsin, özel seyirci yok, kalpten seyirci var" diyor.

RAMAZAN AYI ÇOK YOĞUN GEÇİYOR
Ramazan ayında hayli yoğun bir tempoda çalışan Nihat Hoca, bu duruma alıştığını söylüyor: "Günde beş, altı saat uyuyorum. Her sabah 10.00'da kalkarım. Günlük konferanslarımın ardından iftar programının bitmesiyle namazımı kılıp gece konferansına devam ediyorum. Sonra sahur programına yetişiyorum."

SAHUR PROGRAMINDA 10 BARDAK ÇAY İÇİYORUM
1.5 saatlik sahur programında 10 bardak çay içtiğini belirten Hatipoğlu, iftarda çok az yiyor. Hatipoğlu, "Eşim de bu tempoya alıştı" diyor.