Gündem
18 Oca 2017 15:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:23

Nihat Doğan ve Erol Köse'nin sözleri delil oldu!

Atilla Taş hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istenen iddianamede Nihat Doğan ile Erol Köse'nin Atilla Taş hakkındaki sözleri de deliller arasında yer aldı.

FETÖ'nün medya yapılanmasıyla ilgili olarak hazırlanan iddianamede, şarkıcı Atilla Taş'ın da "Teör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılması istendi. İddianamede, Nihat Doğan ile Erol Köse'nin Atilla Taş hakkında bir televizyon programında yaptıkları konuşmada delil olarak yer aldı.

SOSYAL MEDYA MESAJLARI VE KÖŞE YAZILARI

İddianamede Atilla Taş'ın Türk pop müziği sanatçısı olduğu ve zaman zaman sunuculuk yaptığı belirtilerek, FETÖ-PDY soruşturması kapsamında kapatılan Meydan Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptığı tespitine yer verildi. Taş'ın gezi olayları sonrası yaptığı paylaşımlarla gündeme geldiği belirtilen iddianamede, Taş'ın takipçi sayısını artırdıktan sonra FETÖ/PDY'nin ülke içinde ve dışında gündem oluşturmak için üyelerinin paylaştığı tweetleri tekrar paylaşarak (retweet) ettiği ve gündem (trend topic) oluşturduğu iddia edildi. Taş'ın 2011'den 2016'ya kadar sosyal medyadaki onlarca paylaşımının da ele alındığı iddianamede, Taş'ın 2015 ile 2016 yıları arasında FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Meydan Gazetesi'ndeki köşe yazıları da delil olarak yer aldı.

DOĞAN VE KÖSE'NİN PROGRAM CD'LERİ DOSYAYA GİRDİ

İddianamede, Taş'ın tutuklanmasının ardından bir televizyon programında Nihat Doğan ile Erol Köse'nin Atilla Taş'ı kastederek 'örgüt ile bağlantılarını kendilerine anlattıklarını, hatta fuatavni hesabı ile doğrudan mesajlaştığını söylediğini' beyan ettiklerinin tespit edildiği kaydedildi. Söz konusu programın CD'sinin de dosyaya konulduğu anlatılan iddianamede, Taş'ın Nihat Doğan ile Erol Köse'nin beyanlarını kabul etmeyerek söz konusu kişilerle husumetli olduğunu söylediği belirtildi.

"HER İKİSİYLE DE ŞAHSİ HUSUMETİM VAR"

Atilla Taş'ın ifadesinde, "Her hangi bir örgütün amacı doğrultusunda faaliyet göstermesinin mümkün olmadığını, paylaştığı twetleri ve yazdığı yazıları örgütsel bir amaç için değil vatandaşların mağduriyetlerini dile getirmek için yazdığını söylediği, Nihat Doğan ile Erol Köse'nin de kendisinin "fuatavni" ile doğrudan mesajlaşmalarının olduğu yönündeki konuşmaların yalan olduğunu, her ikisiyle de şahsi husumetinin bulunduğunu beyan etmiştir" denildi.