Polemik & Kulis
16 Şub 2018 17:39 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:01

Nevşin Mengü’den olay tweet: Cumhurbaşkanı Allah’ın delisini... (Medyaradar/Özel)

Eski CNN Türk Spikeri Nevşin Mengü, Cumhurbaşkanı’nın Kadir Mısıroğlu ziyareti için olay yaratan bir tweet attı.

Birgün Gazetesi yazarı Nevşin Mengü twitter’da yine çok konuşulacak bir çıkışa imza attı.

Mengü kişisel twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarihçi-Yazar Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmesini eleştirdi. Gazeteci Mengü, “Koca Cumhurbaşkanı Allah'ın delisini ziyaret eder mi hiç yav” ifadelerini kullandı. Mengü'nün tweetini beğenenler kadar eleştirenlerin de çok olması dikkat çekti.



ANTİKEMALİSTLERİN ÖNDERİ

Mustafa Kemal Atatürk’e ve Milli Mücadele’ye ilişkin oldukça sert eleştirileriyle tanınan tarihçi Mısırlıoğlu, şeker hastalığı nedeniyle Ataşehir'deki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor. 1933 doğumlu olan Mısıroğlu’nun “Beni tefe koyarlar ama keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı. Ne medreseler lağvedilirdi. Ne hocalar asılırdı. Hiç biri olmazdı” çıkışı özellikle Kemalist ve laik kesim tarafından sıklıkla gündeme getiriliyor.

SHAKESPEARE’İ ŞEY PİR YAPMIŞTI

Mısıroğlu ayrıca geçtiğimiz yıllarda bir televizyon kanalında William Shakespeare'in aslında Müslüman ve isminin "Şeyh Pir" olduğunu söylemişti. Bu ifadeler sonrası sosyal medyanın uzun süre diline düşen Mısıroğlu'nun geçmişte akıl hastanesinde yatması gündeme getirilmişti. 

Ancak bazı çevreler akıl hastanesinde geçen bu yılların siyasi nedenler ve Mısıroğlu’nun itibarını zedelemek için yapılmış bir plan olduğunu öne sürüyor.

MEDYARADAR/ÖZEL