Polemik & Kulis
22 Oca 2017 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:24

'Neo FETÖ'cülükle suçlanan Karar'dan çok sert yanıt: Aşağılık çıkarlarına...

Karar Gazetesi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın şehit cenazesinde çekilen fotoğrafının yer aldığı manşeti medyada büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Karar Gazetesi bugün birinci sayfasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün katıldığı şehit cenazesinde, tabut taşıyan fotoğrafını kullandı.

Bu haberin hemen üzerinde yer alan Başkanlık referandumu konulu manşette ise "En kritik sandık" ifadesinin kullanılması tartışma yarattı.

Sosyal medyada, iki haber arasında bağlantı kurularak, Karar'ın Başkanlık sistemine karşı çıkmak için "Algı operasyonu" yapmak istediği yorumları yapıldı. Karar gazetesi "Neo Fetöcu' olmakla suçlandı.

Karar'ın bu manşeti hakkında, "Bu muhaliflik değil. Bu düpedüz düşmanlık. Yazıklar olsun!", "Alçakca ve adice yapılan algı çalışmaları devam ediyor... Dün Fetocu'ların yaptığını, bugün "Neo Fetocu'lar" yapıyor..." şeklinde eleştirel yorumlar yapıldı..





KARAR GENEL YAYIN YÖNETMENİ İBRAHİM KİRAS'TAN SERT YANIT

Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras ise suçlamaları redderek eleştirileri kötü niyetli bulduğunu belirtti.

İşte Kiras'ın çok sert ifadeler kullandığı o açıklaması;

"Malum çetenin "ahlaki sınır" tanımayan kiralık tetikçileri KARAR'a atacak çamur kalmayınca hayali çamurlar üretmeye başlamışlar.

Mahallenin çocuklarını hırsızlığa çıkmış haramiler gibi gösterip havlayarak, paçalarına dalarak kendi sahiplerinden kemik kapmak hesapları.

Sabah ve Yeni Şafak gibi gazetelerin de birinci sayfalarında yer verdiği şehit cenazesi fotoğrafını bile aşağılık çıkarlarına alet ettiler.

İki farklı haberin başlığıyla fotoğrafını birbiriyle ilişkilendirip buradan asla kastetmediğimiz anlamlar çıkarmak iyi niyetle açıklanamaz.

Ne var ki aynı sayfada alt alta kullanılan başlık ve fotoğrafın kötü niyetli yorumlara mesnet yapılabileceğini düşünmemek bizim hatamızdır."