CineRadar
21 Eki 2016 09:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:36

Yılın aşk filmi sinemalarda: Nejat İşler Serenay'a körkütük aşık!

Bu haftanın en önemli filmi Nejat İşler’in sinemaya geri dönüşünü de müjdeleyen İkimizin Yerine… Duygusal bir film olan İkimizin Yerine, Nejat İşler ve Serenay Sarıkaya hayranlarını salona çekmesinin ötesinde temiz çekilmiş ve keyifle izlenen bir film…

Tom Cruise’un canlandırdığı ajan Jack Reacher’ın yeni macerası da bu hafta aksiyon severleri sinemaya bekliyor. A sınıfı bir Hollywood yapımından beklendiği gibi vaadi neyse onu gerçekleştiren oyalayıcı bir film…

Halen 53. Antalya Film Festivali’nde yarışmakta olan Derviş Zaim’in Rüya’sı ise modern bir Yedi Uyurlar yorumu… Seyirciyi farklı bir hikaye deneyimine sokan Rüya,Derviş Zaim sinemasının karakteristik özelliklerini taşıyor.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

İkimizin Yerine

Umur Turagay’ın yönettiği ve Serenay Sarıkaya, Nejat İşler, Zerrin Tekindor ile İştar Gökseven’in oynadığı İkimizin Yerine, TAFF Pictures tarafından vizyona çıkarıldı.



Serenay Sarıkaya, küçük bir kasabada büyümüş, tüm ayrıntılarıyla sürekli kendini tekrarlayan hayatına dair cevaplayamadığı soruları olan Çiçek karakteri ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanırken, başarılı oyuncu Nejat İşler ise Çiçek’in hayatını değiştirecek büyük aşkı, edebiyat öğretmeni Doğan’ı canlandırıyor. Çiçek’in gencecik kalbinde alevlenen bu aşk, hayatıyla ilgili sorulara acemi omuzlarının kaldıramayacağı cevaplar verecektir.

Jack Reacher: Asla Geri Dönme

Edward Zwick’in yönettiği ve Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper ile Danika Yarosh’un oynadığı Jack Reacher: Asla Geri Dönme (Jack Reacher: Never Go Back), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.



Seçkin bir askeri polis biriminin komutasından istifa ettikten yıllar sonra göçebe bir hayat süren, yanlış düzeltici Reacher, arkadaşı ve yerine getirilen Binbaşı Susan Turner casuslukla suçlandığında bıraktığı hayata tekrar geri dönecektir. Yanlış Düzeltici Jack Reacher, masum olduğunu kanıtlamaktan ve eski askerlerinin öldürülmesi ardındaki gerçek suçluları ortaya çıkarmaktan asla vazgeçmeyecektir.

Rüya

Derviş Zaim’in yönettiği ve Gizem Akman, Dilşad Bozyiğit, Gizem Erdem ile Mehmet Ali Nuroğlu’nun oynadığı Rüya, Yeşil Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Sine, amcasının mimarlık ofisinde çalışan bir mimardır. Amcası Rüstem ihale almak için riskli ilişkilere girmeye başlamış, bir dernek için İstanbul’un varoşlarına bir toplu konut projesi yapmıştır. Dernekte çalışan Yaren adlı erkek, toplu konutlara yakın bir Cami inşa ettirmek istediklerini belirtir. İnşaat başlar ancak yer kayması nedeniyle yarım kalır. Polis aramaya başlayınca Sine yarım kalmış Cami inşaatına sığınır, bu farklı mekân onu değiştirir.

Ortaokul Hayatımın En Kötü Yılları

Steve Carr’ın yönettiği ve Griffin Gluck, Lauren Graham, Rob Riggle ile Thomas Barbusca’nın oynadığı Ortaokul Hayatımın En Kötü Yılları (Middle School: The Worst Years of My Life), The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarıldı.



Rafe’in otorite ile sorunları vardır. Sahip olduğu bu olgu, kuralcı bir ortaokula transfer olduğunda Rafe’in içinde bir iç çatışmaya sebebiyet verir. Yapması ve yapmaması gerekenler arasında boğulduğu sıralarda, en yakın arkadaşı Leo ile okulun tüm kurallarını çiğnemek üzerine bir plan yaparlar ve kendilerini Müdür Dwight’a karşı yarattıkları büyük bir kaosun içinde bulurlar.

Defne’nin Bir Mevsimi

Mehmet Öztürk’ün yönettiği ve Hande Subaşı, Gökhan Alkan, Mert Öcal ile Murat Karasu’nun oynadığı Defne’nin Bir Mevsimi, , Bandoneon Films tarafından vizyona çıkarıldı.



Türkiye’nin çalkantılı bir yaz mevsiminde geçen film, romans ile politik dram arasında ilerliyor. Zengin bir ailenin kızı Defne’ye aşık iki fakir kardeşin hikâyesi anlatılırken, Antakya’nın kültürel, etnik ve dinsel kozmopolit ortamını yansıtıyor ve Ortadoğu’da her şeyin birdenbire nasıl değiştiğini gösteriyor. Dünden bugüne ışık tutan film, oryantal güzellik ve romantik duygusuyla Doğu Akdeniz’in lirik bir tasviri.

İllet

Soner Acar’ın yönettiği ve Aydın Sidal, Taner Karamahmutoğlu, Gülçin Özlen ile Can Ay’ın oynadığı İllet, Acaristan Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Yıllar önce anne ve babalarını kaybeden Aydın ve Taner kardeşler Kemerburgaz’da ailelerinden kalma derme çatma dağ evinde yaşamlarını sürdürmektedirler. Aydın’ın tek arzusu kardeşi Taner’i sevdiği kız arkadaşıyla evlendirebilmektir. Bir gün aile dostları Can’ın kanser olan kardeşinin istemeden ölümüne sebep olurlar. Can, intikamını almak için Cinler aleminden ateist bir Cin ile anlaşma yaparak Aydın’a büyü yaptırır ve herkes için ölüm kalım savaşı başlar.

En Süper Kahramanlar

Kyung Ho Lee ile Wonjae Lee’nin yönettiği ve Taylor Kitsch, Jennette McCurdy, James Woods ile Carla Gugino’nun seslendirdiği animasyon film En Süper Kahramanlar (Bling), Filmdom Media tarafından vizyona çıkarıldı.



Tematik parkta tamircilik yapan Sam’in tek dileği çocukluk aşkı Sue ile evlenmektir. Sadece parlak bir altın yüzüğün onun kalbini kazanmasını sağlayacağına dair yanlış bir inancı olan Sam, bir akşam ona evlenme teklif etmek için her şeyi hazırlar. Ancak kötü kalpli Oscar elinde Sam’in aldığı yüzüğün aynısıyla ortaya çıkınca işler karışır. Sam, önemli olanın yüzük değil kalbin sıcaklığı olduğunu anlar.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.