Medya
02 Haz 2017 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:44

Nedim Şener'i isyan ettiren belgesel: Alın beni verin Gülen’i!

Nedim Şener, ABD'de hazırlanan Fetullah Gülen ile ilgili belgesele yaptığı konuşmasını çarpıtan FETÖ lobisi ve Wall Street Journal gazetesine tepki gösterdi.

Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'ın danışmanlık şirketi Flynn Intel Group, Türkiye için Fetullah Gülen hakkında bir belgesel çekmek için ekip kurup çekimler yaptı.
Flynn'in ulusal güvenlik danışmanlığına atanmasının ardından, şirketini kapatmasıyla birlikte proje yarım kaldı.

Çekimlerin devam ettiği sırada FETÖ kumpaslarını ABD'ye anlatmak için bu ülkeye giden Genelkurmay Eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin ile OdaTV davasından dolayı Mart 2011'de tutuklanarak bir yıl Silivri Cezaevi'nde yatan gazeteci Nedim Şener ile mülakatlar gerçekleştirilmişti.

Ne Flynn ne de diğer ayrıntılardan haberi olmayan Nedim Şener, röportajları çarpıtan ve skandal olarak duyuran FETÖ lobisi ve Wall Street Journal gazetesine "Alın beni verin Gülen’i!" başlıklı köşesinde tepki gösterdi:

"FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok ülkedeki sivil toplum kuruluşlarından davet aldım ama sadece ABD’deki Turkish Heritage Organisation’unkini (THO) kabul ettim. İki nedenim vardı; Birincisi FETÖ lideri ABD’de yaşıyordu.

ABD medyasına, sivil toplum kuruluşlarına ve kamuoyuna FETÖ’nün kirli ve kanlı yüzünü örneklerle anlatmalıydım. Ayrıca ABD yetkililerinin kolladığı Fetullah Gülen’in CIA referansıyla ABD’de yaşadığının anlatılması gerekiyordu. İkincisi benim dışımda FETÖ kumpaslarını bizzat yaşayan Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ve Albay Ahmet Zeki Üçok’un davetli olmasıydı.

Eylül ayında gerçekleşen gezi New York ve Washington’da, sivil toplum kuruluşlarını, üniversiteleri, ABD Dışişleri Bakanlığı’nı ve ABD Senatosu’nu kapsadı. Türkiye’ye dönüş günü VICE ve CNN’de çalışmış kişi ve temsilcileri THO'nun Washington’daki ofisi aranmış, Gülen hakkında ABD medyasını bilgilendirme amaçlı çekim yapmak istediklerini bildirmişler. Yetkililer de konuyu bize aktardı.

CNN ve VICE muhabirleri

Hiçbir para söz konusu olmadan İsmail Hakkı Pekin, Ahmet Zeki Üçok ile FETÖ hakkında tüm toplantılarda dile getirdiğimiz görüşleri ifade etmek için gazetecilerle görüşmeyi kabul ettik. Öyle gizemli bir yer değil, kaldığımız otelin bir odasında yapıldı çekim. Wall Street Journal gazetesi de bu belgesel çekimini haber yaparken bizden söz etti.

Meğer çekimi yapan CNN eski haber sunucusu Rudi Baktiar ve VICE’ın eski muhabiri David Enders, Trump’un görevden aldığı Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn lobi şirketi adına çalışan Bijan Kian isimli gazeteci tarafından tutulmuş.

Bizim ne Flynn ne de diğer ayrıntılardan haberimiz olmadı. Ama FETÖ’cüler önceki gün bundan bir skandal yaratmaya ve linç kampanyası yapmaya çalıştılar. Konuyu haberleştiren Odatv’ye yaptığım açıklama onların planlarını bozdu. Şeffaflık güzel şey. Böyle bir planı sezinliyordum.

Nisan ayında Wall Street Journal gazetesi muhabiri (Türkiye’de üç gün gözaltına alınmış) konuyla ilgili soruları gönderdiğinde gezinin tamamı ile ilgili değil sadece o çekimle ile ilgili çerçevesi daraltılmış sorular sormuştu. Ben de sorulara olabildiğinde geniş cevaplar verdim.

Tam da beklediğim gibi verdiğim cevapları yayınlamadı. Odatv o cevapları da yayınlandı. Böylece FETÖ’nün bir itibarsızlaştırma kampanyası da boşa çıktı. Bu konu yargıya taşınır mı bilmem. Ama benim ABD’lilere ve FETÖ’cülere teklifim hazır; Alın beni verin Gülen’i.