Gündem
26 Şub 2015 17:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Nedim Şener'den Ramazan Akyürek yorumu: Dink soruşturmasında kilit isim!

Şener, gözaltına alınan eski Emniyet İstihbarat Şube Başkanı Ramazan Akyürek'in, Hrant Dink cinayetinde kilit önemde kişi olduğunu söyledi.

Gazeteci Nedim Şener, gözaltına alınan eski Emniyet İstihbarat Şube Başkanı Ramazan Akyürek'in, Hrant Dink cinayeti hakkında en detaylı bilgilere sahip, en kilit önemde kişi olduğunu, bunun soruşturmada sonlara doğru gelindiğine işaret ettiğini söyledi.

"Burada zamanlamanın önemi, gecikmiş olmasında saklı" diye konuşan Şener, "Akyürek, Hrant Dink cinayetinin planlamasının yapıldığı dönemde Trabzon Emniyet Müdürü, işlendiği dönemde de İstihbarat Daire Başkanı'ydı" diyor ve başından beri soruşturmanın her aşamasında Akyürek'in kilit bir isim olarak ortaya çıktığını söylüyor.

Cinayetin azmettiricisi olarak yargılanan ve kendisinin "Devletin cinayetteki parmak izi" diye nitelediği Erhan Tuncel'in Trabzon'da yardımcı istihbarat elemanı olarak görevlendirilmesinde, bazı kritik dinleme kayıtlarının yok edilmesi konularında, Akyürek'in bilgi ve sorumluluğu olduğunun çeşitli raporlar ve belgelerle ortaya konduğunu kaydediyor.

Haberin devamını okumak için tıklayın...