Kitap
22 Mayıs 2018 00:00 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:13

Nedim Şener'den 15 Temmuz kitabı: "Kahraman" Hainler-Türk Silahlı Kuvvetleri'nde FETÖ'nün Kriptoları

Gazeteci Nedim Şener'in 15 Temmuz darbe girişimini anlattığı "''Kahraman'' Hainler- Türk Silahlı Kuvvetleri'nde FETÖ'nün kriptoları" isimli kitabı raflardaki yerini aldı.

Gazeteci-yazar Nedim Şener’in yeni kitabı “Kahraman” Hainler Destek Yayınları’ndan çıktı. Kitabın tanıtım yazısında, "Fethullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmasını geçmişten bugüne anlatmayı amaçlayan bu kitapta sadece dünü ve bugünü değil, gelecekte Türkiye’yi bekleyen tehlikeyi de okuyacaksınız. FETÖ’ye bağlı “mahrem imamlar” ve “öğrenci” adı verilen rütbeli subayların itiraflarının da yer aldığı bu kitabı okuduktan sonra bu yapılanmanın ne kadar derinlere uzandığını fark edecek ve olası “kripto tehlike”yi tüm çıplaklığıyla göreceksiniz." ifadeleri yer aldı.

Arka kapaktan:

FETÖ TÜRKİYE İÇİN HÂLÂ TEHLİKELİ Mİ?


FETÖ, 15 Temmuz 2016 gecesi Gülen’in tam otuz yıl önce söylediği gibi, devleti, ülkeyi ele geçirmek için askeri darbe girişiminde bulundu. Darbe girişiminin üzerinden hemen hemen iki yıl geçti. Ama Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde, darbeye katılmamış, sicilinde en küçük iz bulunmayan binlerce FETÖ’cü subay tespit edildi. Neredeyse darbe girişimine katılanlar kadar subay iki yıl içinde açığa alındı, görevden uzaklaştırıldı, tutuklandı. 15 Temmuz gecesi yaralanarak göğsüne “madalya” takılan, “gazi” unvanı alan, “kahraman” ilan edilenlerin bile kovuşturmaya uğrayıp darbe girişiminden 1,5 yıl sonra FETÖ ile ilişkilerini itiraf etmeleri tehlikenin hâlâ sürdüğünü gösteriyor.

FETÖ darbeden iki yıl sonra bile TSK içindeki kripto elemanlarıyla temas kuruyor, bilgi topluyor. Taktik geliştiriyor. 2018’de hâlâ TSK’ya sızma, sızdırdıklarını da kurmaylığa yerleştirme çalışmalarını yürütüyor. Evet artık işi eskisi kadar kolay değil. Evet şu ana kadar TSK içindeki 15 bin üyesi tespit edildi. Evet 4 bine yakını itirafçı oldu. Ama FETÖ hâlâ Türkiye’nin geleceği için en önemli tehlikelerden biri...

Yazar hakkında:

1991 yılında gazeteciliğe başlayan Nedim Şener, 1992 yılında Dünya gazetesine ardından da  1994 yılında Milliyet Gazetesi’ne geçti. Ekonomi muhabirliği yaparken 1990’ların sonunda Türkiye gündemini işgal eden yolsuzluklarla ilgili haberlere imza attı. Ardından kara para, terör finansmanı, hayali ihracat, vergi kaçakçılığı konularında sayısız haber yaptı, ayın konuda kitapları yayınlandı.

19 Ocak 2007 tarihinde öldürülen Hrant Dink cinayeti hakkında araştırmalar yaptı, haberler yayınladı. 2009 yılında çalışmalarını Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları adıyla kitaplaştırdı. Aynı dönemde, yargı, polis ve devletin değişik kademelerinde örgütlenmesini aktif hale getiren Fethullahçı Terör Örgütü ile ilgili kitabı yayınladı.

Dink cinayetinde sorumluluğunu ortaya çıkardığı Fethullahçı Terör Örgütü polislerin açtığı davada 32.5 yıl hapis istemiyle yargılandı ve beraat etti. Dink cinayeti konusundaki araştırmalarını 2010 yılında Kırmızı Cuma kitabıyla genişletti.  Ulusal ve uluslararası birçok ödül kazandı. 2010 yılında merkezi Avusturya’da bulunan Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) tarafından “Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanı” listesine alındı. Nedim Şener, Hrant Dink ve Abdi İpekçi’den sonra bu listeye giren üçüncü Türk gazeteci oldu. Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olan Fethullahçı Terör Örgütü mensubu istihbaratçıların komplosuyla 3 Mart 2011 günü, Odatv soruşturması kapsamında “Ergenekon Silahlı Terör Örgütü Üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alındı. 6 Mart günü tutuklandı. 376 gün Silivri Cezaevinde kaldı. 12 Mart 2012 günü tahliye edildi. 2016 yılında beraat etti.

Üç yıl Bilgi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak “Soruşturmacı Gazetecilik” dersi verdi.

Nedim Şener 2010 yılından bu yana Posta gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Kitapları

Helal Tekme: Korkma, Alışma, Unutma! (2014)

Baba Seni Neden Oraya Koydular? (2012) (Silivri Cezaevi Süreci)

Kırmızı Cuma (2011) (Hrant Dink suikastı)

İşte Hayatım (2010) (Uğur Dündar biyografisi)

Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları (2009)

Türkiye'de Farklı Olmak (2009) (Binnaz Toprak, İrfan Bozan ve Tan Morgül ile birlikte)

Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat (2009)

Hayırsever Terrorist (2006) (Şeyh Yasin El Kadı dosyası)

Fırsatlar Ülkesinde Bir Kemal Abi (2005) (Kemal Unakıtan dosyası)

Kod Adı: Atilla (2004) (Susurluk olayı)

Naylon Holding (2002)

Tepeden Tırnağa Yolsuzluk (2001)

Uzanlar: Bir Korku İmparatorluğunun Çöküşü (2000)

Ödülleri

1998, 1999, 2000 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yılın Ekonomi Muhabiri Ödülü

1998 Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü

2002 Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü

2007 Çağdaş Gazeteciler Derneği Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü

2009 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü

2010 Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü

2010 Türkiye Yayıncılar Birliği Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü

2010 Uluslararası Basın Enstitüsü (International Press Institute) Basın Özgürlüğü Kahramanı

2010 PEN İfade Özgürlüğü Ödülü

2012 Kutlu Adalı Onur Ödülü

2013 Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülü [3]

2015 Leipzig(Almanya) Basın Özgürlüğü ve Medyanın Geleceği Ödülü

NEDİM ŞENER: KİTABI YAZARKEN 'AKILLI OL, KENDİNİ DÜŞÜN' DEDİLER

Posta Gazetesi köşe yazarı Nedim Şener sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kitabını ''‘Seçim geliyor’ dediler. Devran dönecek, hesap vereceksin’ dediler ‘Akıllı ol, kendini düşün dediler. Olmadı yapamadım, o yüzden zamansız oldu ama yine de 15 Temmuz’a ‘tiyatro’ diyenlere, ‘kontrollü darbe’ diyenlere inat gerçek kahraman halkı, kahraman görünümlü hainleri yazdım.'' ifadeleriyle anlattı.