Gündem
17 Kas 2016 17:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

Nedim Şener Fatih Portakal'a telefonda ne dedi?

Altın Kelebek ödüllerinde En iyi Erkek Haber Sunucusu ödülünü alan Fatih Portakal'ın konuşmasına Nedim Şener'in tepkisi sert olmuştu

Fox TV anhorman'i Fatih Portakal, Altın Kelebek'ten aldığı ödülü Fox TV'nin tutuklu haber müdürü Ercan Gün'e adayınca Posta gazetesi köşe yazarı Nedim Şener'in tepkisiyle karşılaştı.

Şener, twitter hesabından "Fatih Portakal'a Dink cinayetinde manipülasyon yapan haber müdürü Ercan Gün'ü övsün diye mi verildi? Ayıptır ayıp" yazdı.

"İddianame çıktığında haksız çıkarsam özür dilerim"

Nedim Şener, 32. Gün'den Hilmi Hacaloğlu'na verdiği röportajda pazartesi günü  Fatih Portakal'ın kendisini aradığını açıkladı.

Şener, "bu tweetten sonra Fatih beni aradı. O sırada polis boyutunun ihmal edilerek jandarma boyutunun öne çıkarıldığını söyledi. Sonradan olayın kendisi de üzerinde durmuş. Hızdan dolayı bu hatanın yapıldığını düşünüyor. İyi niyetli ve vefalı bir insan. Arkadaşına sahip çıkmaya çalışıyor. İddianame çıktığında umarım ben haksız çıkayım. Ben özür dilerim. İddianame çıktığında ne Fatih ne başkaları boynunu eğmesin" dedi.

Şener: Tutuklanmadan önce ölmeyi göze almıştım

Tutuklu gazeteci Ercan Gün'ün o dönem çalıştığı kanalda İstanbul polisinden aldığı ve Hrant Din cinayetinde jandarmayı hedef alan görüntüleri yayınlayarak algı oluşturduğunu ifade eden Şener, telefonda Portakal'a bunları anlattığını söyledi. Portakal'ın kendisine "cezaevindeyken sizleri de savunduk" demesi üzerine verdiği yantı da anlattı. 

"Fatih’e dedim ki hem sana hem de topluma yalan söylemedim. 2009’dan beri aynı şeyi söylüyorum. Deli miyim ben? O desteğiniz beni bağlıyor. Ben tutuklanmadan ölmeyi göze almışım. Bana bu söylendi. Hapsi tercihe ettiler. Başıma bir şey gelebileceği söylendi. Silahlı bir suikast değil üzerine bir araba çıkabilir dediler. Ama bunu hapishaneye atarak öyle olsaydı insanlar benim yazdığım gerçeğin üzerinde durdular.  Şimdi onlar sanıklar biz de davanın tanığıyız"

Şener'in açıklamalarını izlemek için tıklayın...