Gündem
26 Kas 2013 11:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Nedim Şener, Amerika'dan ödülle dönüyor!

New York'taki Gazetecileri Koruma Komitesi, Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülleri'ni dağıtıyor.

New York'taki Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Türkiye, Ekvador, Mısır ve Vietnam'da hapsedilen ve baskıya maruz kalan dört gazeteciye, Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülü veriyor.
 
Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, New York'ta bugün düzenlenecek törende ödül alacak gazeteciler arasında Nedim Şener de yer alıyor.
 
Komite, Şener'i, "eleştirel haberciliği yüzünden terörist eylemcilikle suçlandı ve 15 yıl hapse mahkum olabilir" sözleriyle tanıttı.
 
Türkiye'den ödüle hak kazanan gazeteci Nedim Şener Amerika'nın Sesi'nin sorularını yanıtladı.
 
Şener ödülünü, hem Türkiye'de zorluk çeken tüm gazeteciler, hem de tutuklu 60 gazeteci adına alacağını söyledi.
 
Şener, ödülünü almadan önce başkent Washington'da Amerika yönetimi yetkilileriyle bir araya geldi, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli toplantılara katıldı.
 
Şener'e bu ziyaretler sırasında eşlik eden CPJ Avrupa ve Orta Asya Program Koordinatörü Nina Ognianova, Türkiye'de basın özgürlüğünün kriz noktasına geldiğini söyledi. Ognianova, eleştirel gazeteciliğin terörizm ve aşırılık yanlılığıyla karıştırılır bir hale geldiğini savundu.
 
CPJ yetkilisi Nina Ognianova ayrıca, gazeteciler aleyhindeki iddiaların ve kullanılan kanıtların uluslararası standartlara göre suç unsuru içeren faaliyetler arasında yer almadığını da söyledi.