Medya
18 Kas 2014 14:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Nazlı Ilıcak'tan olay yazı! Mahçupyan'ın 'mahcup' çıkışı!

Ilıcak "Umut edelim ki, zaman içinde, damlaya damlaya göl olur ve çekingen bile olsa, gene de doğru yolu gösteren cümleler zihinlerde bir birikim yaratır." yazdı.

Liberal kimliğiyle tanınan ve uzun bir süredir AK Parti hükümetinin politikalarına verdiği destekle dikkat çeken gazeteci, akademisyen ve yazar Etyen Mahçupyan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı olduktan sonra eleştirilerini hem sertleştirdi hem de arttırdı.

Al Jazeera Türk'le geçen haftaki söyleşisinde 'İslami kesimin en az yarısının yolsuzluğun farkında olduğunu' söyleyen Mahçupyan, bugünkü köşesinde de AKP'nin 'üç hatası'nı sıraladı.

"Bu türden başarısızlıkların önü alınmazsa tarihçilerin yazacağı büyük hikâyeye ulaşmanın da bir garantisi olmayabilir" diye yazan Mahçupyan'ın, "AKP'nin yaptığı her şey iyi ve doğruymuş gibi konuşuyorlar" sözleriyle parti sözcülerini eleştirmesi de dikkat çekti.

Mahçupyan'ın bu eleştirileri, Nazlı Ilıcak'ın da dikkatini çekti. Ilıcak, Bugün gazetesindeki köşesinde  Mahçupyan'ın 'mahcup' çıkışı başlıklı bir yazı kaleme aldı ve "Umut edelim ki, zaman içinde, damlaya damlaya göl olur ve çekingen bile olsa, gene de doğru yolu gösteren cümleler zihinlerde bir birikim yaratır." dedi.

İşte Ilıcak'ın köşe yazısından çarpıcı bir bölüm:

Davutoğlu’nun danışmanı Etyen Mançupyan, bazı “mahcup” çıkışlar sergiliyor. Aslında, biraz çekingen davransa dahi, tespitleri yerinde. Mesela diyor ki: “İslami kesimin en az yarısı yolsuzluk olduğunu düşünüyor, bundan hoşlanmıyor; rahatsız. Bu AK Parti’ye yakışmıyor.”

Bence hem yolsuzluklardan bahsetmesi hem de Davutoğlu’nun yaşı ve tahsili itibariyle AK Parti gençliği ile daha kolay diyalog kurabileceğini ihsas etmesi, Erdoğan’ın canını sıkmıştır.
Mahçupyan, G-20 zirvesinde de bir başka mahcup çıkış yaptı. Bazı gazetelerin toplantıya alınmamasını, “Ben sizlerden yanayım” cümlesiyle dolaylı bir şekilde eleştirdi.

Fakat sonuç değişmiyor. Yolsuzluk yapanlar hesap vermiyor. Gazeteciler arasında ayırımcılık ve akreditasyon uygulaması devam ediyor.

Umut edelim ki, zaman içinde, damlaya damlaya göl olur ve çekingen bile olsa, gene de doğru yolu gösteren cümleler zihinlerde bir birikim yaratır.