Medya
25 Kas 2014 12:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

Nazlı Ilıcak'tan çarpıcı yazı! Eski düşmanlar dost oldu!

Ilıcak köşesinde "Ey yolsuzluk!!! Sen nelere kadirmişsin! Adamlar kendilerini kurtarmak için, düşmanlarıyla dost oldular." demeyi de ihmal etmedi...

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak köşesinde "Eski düşmanlar dost oldu" başlıklı yazısında 'havuz medyası'nın Ergenekon hükümlüsü Yarbay Mustafa Dönmez'i ekranlara çıkarıp Genelkurmay Başkanı'nı suçlamasına çanak tuttuğunu yazdı.

Ilıcak, 'paralel' suçlamasının hem yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya olan Tayyip Erdoğan hem de Ergenekon ve Balyoz sanıklarının işine geldiğini vurguladı. Ilıcak köşesinde "Ey yolsuzluk!!! Sen nelere kadirmişsin! Adamlar kendilerini kurtarmak için, düşmanlarıyla dost oldular." demeyi de ihmal edmedi...

İşte Ilıcak'ın yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Bundan bir sene önce olsa ve asker, "orduda paralel yapılanma" iddiasını ortaya atsa, AK Parti ayağa kalkardı ama şimdi, bizzat "havuz medyası" Ergenekon hükümlüsü Yarbay Mustafa Dönmez'i televizyona çıkarıyor; onun, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i suçlamasına çanak tutuyor. Mustafa Dönmez, A Haber'de, kendisini mahkûm eden delillerin sahte olduğunu, hâkim ve savcıların paralel örgüte mensup bulunduğunu, Genelkurmay Başkanı Özel'e 2 özel mektup göndererek, belgeleriyle Cemaatçi personelin isimlerini verdiğini ama Özel'in bu mektuplar yokmuş gibi davrandığını ileri sürdü.

Türkiye'de öyle bir hava oluştu ki, herkes paralel... Bu isnat hem ağır yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya kalan Tayyip Erdoğan'ın hem de Ergenekon ve Balyoz sanıklarının işine geliyor. Herkes masum, sadece Cemaat suçlu!!!

İsterseniz, Yarbay Mustafa Dönmez kim diye eski defterleri karıştıralım:

7 Ocak 2009'da Yarbay Mustafa Dönmez'in Sakarya/Sapanca'daki yazlık evinde yapılan aramada, 22 el bombası, 5 adet tabanca, 1 adet Kalaşnikof tüfek, binlerce mermi ile askeri malzemeler ele geçirildi. Bunun ardından, Yarbay Mustafa Dönmez'in Ankara Yenikent'teki evinde de bir arama yapıldı. Ajandasının içine çizilmiş bir kroki ortaya çıktı. O krokiye göre hemen çevrede, Zir Vadisi denilen yerde kazı çalışmaları başladı. Ermeni Mezarlığı olarak bilinen mevkide, boş bir binanın 15 metre çevresinde 30 el bombası, 2 aydınlatma fişeği, 9 göz yaşartıcı bomba, 9 adet sis bombası, 12 adet M16 anti tüfek bombası, 12 bubi tuzağı, 800 adet G-3 mermisi, 6 adet gösteri bombası bulundu. Bu bölgenin, Özel Harp Dairesi diye bilinen askeri birimin bir zamanlar eğitim alanı olduğu belirtildi. 1950'li yıllardan itibaren, söz konusu arazi, gayrinizami harp için eğitim verilen bir yerdi. Adli Tıp, krokinin Yarbay Mustafa Dönmez'in el ürünü olduğunu tespit etti.

Nitekim Yarbay Mustafa Dönmez, 49 yıla mahkûm oldu. Delil sadece bir dijital belge değil. Hem kendi çizdiği krokiye göre yapılan arazi aramalarında hem de Sapanca'daki evinde ele geçen çok sayıda silah ve mühimmat var. Buna rağmen, A Haber'e çıkıyor "paralellerin tuzağına düştüğünü" söylüyor. O bomba ve silahları Zir Vadisi'ne paralel polisler yerleştirmiş!!! Dönmez, Genelkurmay Başkanı'nı da Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki Cemaatçi yapılanmaya göz yumduğu için suçluyor.
Özel, Dönmez'e dava açacağını açıkladı.

Ey yolsuzluk!!! Sen nelere kadirmişsin! Adamlar kendilerini kurtarmak için, düşmanlarıyla dost oldular.