Medya
30 Ağu 2015 12:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Nazlı Ilıcak'tan çarpıcı iddia! Medya operasyonu için mi seçildi?

Bugün Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak bugünkü yazısında bakanlığa getirilen Selami Altınok için çarpıcı iddialarda bulundu

Yeni kabinedeki isimler gündeme damgasını vurdu. İçişleri Bakanı olan Selami Altınok, en çok konuşulan isimlerden birisi. Nazlı Ilıcak'ın ise Selami Altınok'la ilgili ilginç bir iddiası var.

Fuat Avni "medyaya operasyon" yazılacağını iddia etmişti hatorlarsanız. Nazlı Ilıcak da bugün o operasyonlar için Selami Altınok isminin seçildiğini iddia etti.

İşte o  iddialar:

Selami Altınok da İçişleri Bakanı oldu. Onu 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarını kapatma konusundaki cevvaliyle tanıyoruz. Bakanlıkla ödüllendirildi. Ama herhalde, kendisinden 1 Kasım seçimlerine kadar önemli görevler de bekleniyor. Fuat Avni'nin iddiasına göre, gazetecilere ve medya patronlarına, bazı sivil toplum kuruluşlarına yönelik seçim öncesi bir operasyon düzenlenecek. İçişleri Bakanı'na orada bir sorumluluk düşebilir. 2013'te operasyon yapan şube müdürlerinden birini Hizan'a, diğerini Fizan'a sürmüştü ya!!! Celal Kara'nın ifadeye çağırdığı İstihbarat Şube Müdürü'nün -Müsteşar Efkan Ala'nın talimatıyla- adliyeye gitmesini engellemişti ya!!! Görüldüğü gibi itaatkâr, gözü pek bir bürokrat. Tam rejimin aradığı gibi.

****

Fuat Avni'nin birçok kehaneti çıktığı için, bunu da ciddiye alabiliriz. Somut bilgiler veriyor: "1 Kasım'dan sonra da koalisyon çıkacağını gören Tayyip Erdoğan, medyaya yönelik bir operasyon yapma niyetinde. Aydın Doğan ve Akın İpek'in mal varlıklarına el koymayı planlıyorlar. PKK ve DHKP-C üzerinden Doğan, Gezi'ye finansörlük sebebiyle Eczacıbaşı ve eski TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz hedefte. HDP'ye finansman üzerinden Boyner Grubu ve PKK'ya destek üzerinden Osman Kavala listede yer alıyor."

Tabii bu kadar deli saçmasına insanın inanası gelmiyor. Lâkin inanması güç öyle olaylar Türkiye'de cereyan etti ki, "Acaba mı" diyoruz. Zaten aynı söylentiler 7 Haziran seçimleri öncesinde de çıkmış, sağduyulu bazı AK Partililer tarafından engellenmişti. Şimdi de devreye Ali Babacan'ın girdiği, sermayenin ürkeceğini, zaten çeşitli problemleri olan ekonomide yeni sorunlar yaşanacağını söylediği belirtiliyor.

Operasyon olur ya da olmaz ama muhtemelen Selami Altınok İçişleri Bakanlığı'na, karar verildiği takdirde uygulamayı kolaylaştırmak için getirildi. Altınok, 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarında Tayyip Erdoğan'dan tam not almıştı.