Medya
19 Eki 2014 10:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

Nazlı Ilıcak'dan ilginç iddia: Aytekin Gezici Fuat Avni yüzünden mi gözaltına alındı?

Nazlı Ilıcak'tan gazeteci Aytekin Gezici'nin makul şüphe gerekçesiyle gözaltına alınmasıyla ilgili ilginç iddia. Aytekin Gezici Fuat Avni yüzünden mi gözaltına alındı?

 Kamuoyunda tartışmalara neden olan, polisin  "makul şüphe" ile gözaltına alma, arama gibi işlemleri gerçekleştirebilmesinin yankıları sürüyor. Makul şüphe gerekçesiyle ilk gözaltına alınan ise bir gazeteci olmuştu. Aytekin Gezici'nin makul şüpheli olmasıyla ilgili Nazlı Ilıcak bugün köşesinde farklı bir iddiada bulundu.

Ilıcak, "Aytekin Gezici’nin Fuat Avni’yi anlattığı kitabın adı “Firavun Sarayındaki Musa.” Herhalde, bu kitap öfke çekti. “Şuna bir gözdağı verelim” dediler." diyerek sebebin biraz da Fuat Avni olduğunu iddia etti.

İşte Nazlı Ilıcak'ın bugünkü köşesinden çarpıcı iddialar:

Korktuğum oldu. Üstelik henüz daha teklif parlamentodan geçmeden, Sulh Ceza Hâkimi Sinan Sivri, gazeteci Aytekin Gezici’nin evinin, “makul şüphe” gerekçesiyle aranmasına müsaade etti. Gezici, bir süre de gözaltında tutuldu. Hâkim Sivri tarafından alınan kararda, “Eylem niteliği, mevcut delil durumu ile muhtemel suç eşyalarının ele geçirilmesi yönünde makul şüphenin bulunduğu kanaatine varılmakla, talebin kabulüne karar vermek gerekmiştir” deniliyor. Kararda, Gezici’nin, bilgisayar, cep telefonu, hard disk, fotoğraf makinesi, kamera, SİM kartı gibi her türlü cihazına da el konulmasına izin veriliyor.

Şu işe bakın! Kaç yanlış bir arada… 1) Kararı, tarafsızlığı tartışılan Sulh Ceza Hâkimleri’nden biri vermiş. 2) Henüz daha kanun çıkmamış. 3) Hani Kobanê eylemleri dolayısıyla bu adımlar atılıyordu? Aytekin Gezici molotofkokteyli mi atmış polise yoksa maske mi takmış?

Gezici bir gazeteci. Twitter’dan Erdoğan’a, Davutoğlu’na, Bekir Bozdağ’a hakaret ettiği ileri sürülüyor. Bir de Twitter fenomeni Fuat Avni hakkında kitap yazmış. Acaba evinin aranmasında hangi eylemle ilişkili bir delil bulunacağı tahmin ediliyordu? Belli ki maksat taciz etmek.

Aytekin Gezici’nin Fuat Avni’yi anlattığı kitabın adı “Firavun Sarayındaki Musa.” Herhalde, bu kitap öfke çekti. “Şuna bir gözdağı verelim” dediler. Öte yandan, Meclis’e sunulan kanun teklifine “Güvenlik Reformu” adını takmazlar mı! Alay eder gibi! Ya AB’den sorumlu Bakan Volkan Bozkır’a ne demeli! AB referanslarıyla hareket ettiklerini söylüyor. Oysa referans AB değil, AKSaray. Kendi kendinizi aldatmayınız: Topunuzun iradesi Tayyip Erdoğan’a teslim. Size göre zaten Erdoğan, milli iradenin taaa kendisi!