Medya
21 Eyl 2014 13:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Nazlı Ilıcak köşesini Bilal Erdoğan'a devretti

Nazlı Ilıcak'ın Bugün gazetesindeki köşesinde, Bilal Erdoğan'ın avukatı aracılığı ile yolladığı tekzip yayımlandı.

Nazlı Ilıcak'ın 6 Eylül günü yayımlanan 'Paralel ile aklını bozanlar mukadder sonu sezemiyor' başlıklı yazısında tekzip gönderen Bilal Erdoğan'ın avukatları, "Hem hakaret, hem de iftira suçunun unsurlarının oluştuğu, böylece evrensel hukukun ana ilkelerinden suçsuzluk karinesinin ciddi şekilde ihlal edildiği görülmektedir" dediler.

İşte Ilıcak'ın köşesinde bugün yayımlanan o tekzip:

İFTİRA NİTELİĞİNDE

Bugün Gazetesi’nin 06.09.2014 tarihli nüshasında 13. sayfalarda yer alan “PARALEL İLE AKLINI BOZANLAR, MUKADDER SONU SEZEMİYOR” bağlığıyla Nazlı Ilıcak tarafından kaleme alınan GERÇEKLE ALAKASI OLMAYAN, İFTİRA NİTELİĞİNDEKİ YAZI ile Müvekkilim NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN’a ağır ithamlarda bulunulmuş, gazetecilik ilkeleri, hukuk fütursuzca çiğnenmiştir.

SUÇSUZLUK KARİNESİ CİDDİ ŞEKİLDE İHLAL EDİLDİ

Kamuoyunda 17-25 Aralık Soruşturması olarak bilinen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014/42981 Soruşturma Numaralı ve 2014/54659 Karar Numaralı, 25.07.2014 tarihinde verilen Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar ile Müvekkil Necmeddin Bilal ERDOĞAN’a suçsuzluğu kanıtlanmış olmasına rağmen, şüpheliler tarafından yayınlanan haberin öncelikle başlığı ve sonrasında haber içeriği ile Müvekkilin kanunlara aykırı hareket eden, suç işleyen bir kişi olarak algılanmasının sağlanmaya çalışıldığı bu nedenle hem hakaret, hem de iftira suçunun unsurlarının oluştuğu, böylece evrensel hukukun ana ilkelerinden suçsuzluk karinesinin ciddi şekilde ihlal edildiği görülmektedir.

ZAN ALTINDA BIRAKMAK MAKSADIYLA...

Yazı içeriğinde gerçekle alakası olmayan beyanlarda bulunularak, müvekkilim kamuoyunun husumetine maruz bırakılmıştır. Gazetede yer alan bu satırlar bir durum ya da olay anlatımından çok, müvekkilimi zan altında bırakmak maksadıyla kaleme alınmıştır. Özellikle Ülke gündeminde siyasi iktidara karşı yürütülen kirli savaşta her yolu meşru sayan, yalan ve iftirada birbiri ile yarışan sözde gazetelerin bu iddiaları, yürüttükleri psikolojik savaşın bir parçasıdır. Hukuk, basın ahlakı ve vicdanın olmadığı bu iftiranın hedefi herkesçe malumdur. Müvekkilime karşı yayınlanan bu kin ve nefret yazısının arka planındaki kirli düşünceleri ve hesapları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Netice olarak bu hakaretlerin gazeteniz vasıtasıyla kamuoyuna duyurulması hukuka aykırıdır. Bu yazı 5187 sayılı Basın Kanunu, basın meslek ve ilkelerine aykırıdır. Adalet ve tarafsızlığa saygılı olmak, kişi ya da kuruluşları aşağılayıcı yalan haber yapma veya iftira niteliği taşıyan yayın yapmama, özel amaçlara hizmet eden ve haksız rekabete yol açan yayın yasağı ilkelerine uygun değildir. Söz konusu hakaret içeren bu yazı ile ilgili tüm yasal haklarımızı hızlı, eksiksiz ve etkin bir şekilde kullanacağımızı da dikkatinize sunarız. Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN
VEKİLİ
Av. AHMET ÖZEL