Gündem
21 Eyl 2018 13:29 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:52

Nazlı Ilıcak kendisini böyle savundu: 'Güler yüz, tatlı kelam, aldandığımı itiraf ediyorum'

Altan Kardeşler ve Nazlı Ilıcak'ın istinaf mahkemesindeki duruşması başladı.

“FETÖ’nün medya yapılanması” davasında 16 Şubat’ta karar açıklanmıştı. Mahkeme, FETÖ’nün kapatılan yayın organı Taraf’ın genel yayın yönetmeni Ahmet Altan’a, FETÖ’nün yayın organlarında program yapan iktisatçı Mehmet Altan’a ve FETÖ’nün kapatılan yayın organı Bugün gazetesinde yazarlık yapan gazeteci Nazlı Ilıcak’a “anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Mahkemenin kararı sonrasında avukatların itirazı üzerine dosya istinafa gitmişti.

Kartal’daki İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi’nde görülen davanın bugün ilk duruşması yapıldı. Tutuklu sanıklar Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan salona getirildi.

Cumhuriyet muhabiri Canan Coşkun, sosyal medya hesabından sanıkların ifadelerine ilişkin paylaşımlar yaptı. Coşkun'un aktardığına göre yerel mahkemede sunduğu delillerin dikkate alınmadığını söyleyen Ilıcak, “Benim babam 27 Mayıs kurbanı. Yassıada’da yattı. Ben askere düşman değilim ama askeri vesayete ve askeri müdahaleye karşıyım” dedi.

ILICAK: “CEMAAT DENİLEN YAPININ HİÇBİR GAZETESİNDE ÇALIŞMADIM”

“Suçlama konusu Zekeriya Öz röportajımı süslemek için bir kar topu fotoğrafı çektirdik. O tarihte Öz terör örgütü üyesi değildi. Odatv operasyonu sırasında dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i arayıp Öz hakkında soruşturma açılmasını istedim. Öz ile hiçbir alakam yoktur” diyen Nazlı Ilıcak, FETÖ’nün kapatılan yayın organı Bugün gazetesinin Fethullahçıların yayını olduğunu bilmediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Cemaat denilen yapının hiçbir gazetesinde çalışmadım, çalışamam. Bugün gazetesinde çalıştım ama orası bir cemaat gazetesi değildi. Sempatizan olarak biliyordum. Akın İpek’in sonradan terör örgütüyle işbirliği içinde olduğunu bilemem.”

Savunmasının devamında, “Aldandığımı itiraf ediyorum” diyen Nazlı Ilıcak, savunmasını gözyaşlarıyla tamamandı. “Cemaatin terör örgütü olduğunu 15 Temmuz’dan sonra anladım. Güler yüz, tatlı kelam... Dini faaliyetleri beni cezp etti. Süleymancıların yurtlarına da sahip çıkmıştım zamanında. Aldandığımı itiraf ediyorum” diyen Ilıcak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mağdur görünmek istemem fakat gerçekten çok yoruldum. 74 yaşındayım 2 soğuk kışı cezaevinde geçirdim.Cumhuriyet tarihinde 2 yıldan fazla cezaevinde kalan gazeteci yok. Kendime bakamadığımı görüyorum. İşkence yok ama manevi işkence var.”

FETÖ'nün kumpas davalarından Ergenekon davasında Mustafa Balbay 5 yıl; Tuncay Özkan ise 6 yıl hapis yatmıştı.