Gündem
13 Kas 2017 16:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:16

Nazlı Ilıcak duruşmada ağladı: "Hapis yatmak için çok yaşlıyım"

Altan kardeşlerle birlikte yargılandığı davada hakim karşısına çıkan Nazlı Ilıcak zaman zaman duygularını kontrol etmekte zorluk çekti.

15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla aralarında Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için süre talep eden duruşma savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Duruşmada kendilerine ilişkin avukat görüşme kısıtlılığının sürdüğünü belirten Nazlı Ilıcak, zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı.

Ilıcak, “Attığım Tweetlerimde darbe karşıtı açıklamalar yaptım. Ve ‘darbeyi lanetliyorum’ dedim. Bütün hayatım boyunca darbelere karşı olmuş bir Nazlı Ilıcak olarak bunu içime sindiremiyorum.  27 Mayıs’tan beri darbelere karşıyım, bu berbat darbe gerçekleşiyor ben Bodrum’da haber alıyorum. Yok efendim ‘Nazlı Ilıcak darbeciymiş’, bunu kimseye anlatamazsınız” diye konuştu.

Ilıcak, 40 yıllık gazeteci olarak laik cumhuriyete karşı bir adımının olmadığını öne sürerek, mahkemeye gelen yazılara göre Bank Asya’da yüksek bir hesap hareketliliğinin bulunmadığını ve ByLock’a rastlanmadığının yer aldığını söyledi. Çok zor şartlar altında olduğunu belirten Ilıcak, “Yaşıma binaen de bir an önce çok zor şartlar altında yaşadığımı belirterek tahliyemi istiyorum” dedi.

Ahmet Altan ise davayla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurduğunu, Birleşmiş Milletler'in de bu davada müdahil olduğunu anlatarak, “Raporda mahkemenin tiyatro olduğunu söyledi. Savcının ezbere dayalı tekrarını duyduğumda bir oyuncuyu izlediğimi düşündüm. Dosyaya hakim olmadığını söyleyerek tutukluluk istedi. Bir de adaletten söz ediliyor. Böyle bir ezberle hukuk olmaz. Böyle bir ezberle adalet olmaz. Benim söyleyeceğim bu kadar” diye konuştu.