Medya
28 Ağu 2017 11:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:05

Nagehan Alçı yazdı: MİT'ten sonra Basın-Yayın da Cumhurbaşkanlığı’na bağlanabilir!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 'MİT'ten sonra Basın-Yayın ve Diyanet de Cumhurbaşkanlığı’na bağlanabilir' dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, ‘MİT’ten sonra hangi kurumlar Cumhurbaşkanı’na bağlanacak?’ başlıklı yazısında MİT'in ardından Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Diyanet Başkanlığı’nın da Cumhurbaşkanlığı’na bağlanabileceğini belirtti.

Alçı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 694 sayılı KHK üzerinde çok konuşuluyor, ancak tamamen anlamsız bir nokta üzerinde durularak. Bu KHK ile bazı önemli yasal düzenlemeler ve kararlar alındı. Bunlar içinde Başbakanlık’a bağlı olan MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na bağlanması var ve genellikle bunun üzerine “Ne oluyoruz, giderek bir istihbarat devletine mi dönüyoruz?” minvalinde tepkiler ortaya konuyor. Çok şaşırıyorum açıkçası. Bu KHK bağlamında üzerinde durmamız gereken çok daha önemli bir değişiklik var. Ona gelmeden MİT meselesiyle ilgili şunları söyleyeyim:

MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na bağlanması şaşırtıcı bir gelişme değil, beklenmedik hiç değil. 15 Temmuz’dan sonra böyle bir değişikliğin olabileceği yazılıyordu; onun ötesinde Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra zaten adım adım Başbakanlık’a bağlı kurumlar Cumhurbaşkanlığı’na bağlanacak.

Ankara’yı biraz bilenler 16 Nisan’dan beri kurumların yer yer yetki karmaşasından rahatsız olduğunu da bilirler. Bugün her kurum Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmak ister. Zira doğrudan Beştepe’ye bağlı olmak her kurumu güçlendirir. Tahminim, başbakan yardımcılarına bağlı kurumların yavaş yavaş Cumhurbaşkanlığı’na bağlanacağı. İlk etapta Basın Yayın ve Diyanet olabilir."