Medya
13 Nis 2018 13:13 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:09

Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök'lü o fotoğrafı böyle yorumladı: Bu manzaraya üzülüyorum!

Doğan Medya Grubu'nun devir teslim töreninin ardından Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal bir selfie paylaşmıştı.

Geçen günlerde Aydın Doğan, holding bünyesindeki medya çalışanlarını ziyaret ederek yıllardır sahibi olduğu kanal ve gazetelere veda etmişti.

Satışın ardından da devir teslim töreni gerçekleştirilerek Doğan Medya Grubu resmen Demirören Holding’e geçmişti.

Devir teslim töreninin ardından, Türkiye gazetesini de bünyesinde barındıran İhlas Grubu'nun eski yöneticisi, Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal dikkat çeken bir fotoğraf paylaştı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımda, devir teslimin ardından Yıldırım Demirören ve Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün yer alması dikkat çekti.

O fotoğrafa bir tepki de Demirören Medya Grubu'na bağlı Milliyet Gazetesi'nde yazan Nagehan Alçı'dan geldi.

Alçı, devir teslim töreninin ardından Demirörenler'le aralarından su sızmıyormuş gibi çektirilen bu fotoğraf ve yaptırılan haberlere dikkat çekerek, "Herhalde Aydın Doğan da yıllarca yanında olanların bu hallere düşmesine hem üzülüyor hem de acı acı gülüyordur..." dedi.

İşte Alçı'nın bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Doğan Medya Grubu’nun Demirören Ailesi’ne devir-teslim süreci tamamlandı. Hayırlı olsun. Aslında bunun üzerine yazmayı düşünmüyordum ama özellikle önemli bazı isimlerden öyle telefonlar aldım ki yeniden konu radarıma girdi. Biliyorsunuz, hem Doğan hem Demirören gruplarında çalışmış bir gazeteciyim. Aydın Doğan’ı da Erdoğan Demirören’i de iyi tanıdığımı söyleyebilirim. Her iki ismin de sosyal ve siyasal perspektifini bilirim. Önümüzdeki dönemde Demirören Medya Grubu’nda neler yaşanacağını tahmin ediyorum.

Bu satış ve devir-teslimin ardından kimileri öyle akla ve mantığa aykırı haberler yaptırıyor ki... Bunları görünce ne diyeceğimi bilemiyorum. Zaten bana bu kadar telefonun gelmesi de bu yüzden...

Senelerini medyaya vermiş tecrübeli insanlar, çocukları bile kandıramayacak bu “fake” yazıları nasıl yazdırabilirler? Akılları başlarından tamamen mi uçtu bu gazetecilerin? Üstelik bunlar yaşını başını almış ve çok deneyimli isimler. En yakın dostları ve kendi çevreleri bile yaptıklarına üzülüyor, hayret ediyorlar. Herhalde Aydın Doğan da yıllarca yanında olanların bu hallere düşmesine hem üzülüyor hem de acı acı gülüyordur...

SATIŞTAN ÇOK MUTLUYMUŞ GİBİ POZ VERİYOR

Özellikle hükümete yakın medyanın, topun ağzına koyduğu iki isim bu durumda. Biri illa fotoğraf karelerine girip sanki satıştan çok mutluymuş gibi gülerek poz veriyor. Diğeri ise Demirörenler’le aralarından su sızmıyormuş gibi haberler yaptırıp Demirören medyanın başına geçeceğini iddia eden yazılar yazdırıyor.

Sanki hakikate tamamen aykırı haberler yaptırıp yazılar yazdırınca gerçek hayattaki manzara değişecek! O zaman olası İstanbul depremiyle ilgili medyamızda bol bol “Deprem asla olmayacak” haberi yaptıralım da olacak zelzeleyi engelleyelim!

DİMYAT'A PİRİNCE GİDERKEN... 

Bakın dün konuştuğum, özellikle yukarıdaki isimlerin de arkadaşı olan ve hükümete mesafeli TÜSİAD’dan bir işadamı bana aynen şunları söyledi:

“Böyle hareketler yaparak hükümetin ve Erdoğan’ın gözüne giremeyecekleri gibi onları seven insanları da tamamen kaybediyorlar. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da olacaklar. Dımdızlak ortada esas o gün kalırlar. İmkânı var mı artık Erdoğan’ın adamı olmalarına? Hükümet tabanı ile Erdoğan ve ailesi bunu kabul eder mi? Mümkün mü bu saatten sonra? Öyle olsa Aydın Bey de böyle yapar, çıkardı işin içinden. Dostlarımın düştükleri duruma çok üzülüyorum.”

Gerçekten de bu isimler büyük bir kumar oynuyor, ayakta kalmak için rotayı tamamen Erdoğan hükümetinden yana kırıyorlar. Zaten o uydurma haberleri bu sebeple yaptırıyorlar. Ama buna hem hükümete yakın medyadan hem de muhalefetten büyük tepki var. Toplumun tamamını kaybederek nasıl devam etmeyi planlıyorlar bilmiyorum ama bu manzaraya üzülüyorum...