Medya
20 Kas 2013 13:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Mutlu Tönbekici O Ses Türkiye'yi topa tuttu! İyi aile kızlarına yer yok!

Vatan yazarı Mutlu Tönbekici, O Ses Türkiye üzerinden star yarışmalarını eleştirdi.

İyi aile kızlarına yer yok
 
Şov bizınız dünyası 16 yaşında ve korkunç bir aile hayatı olan insanları istiyor. 16 yaşında olacak ama 18’im diyecek. “Ailem çok iyidir, birbirimizi çok severiz” diyecek ama babası annesini 9 yerinden doğramış olacak. Sonra da bunlar “yalanı ortaya çıktı” diye tek tek serpiştirilecek “vahşi yaşam” meraklısı Türk izleyicisine.
 
Bir kızcağız var “O Ses Türkiye” yarışmasında. Çok da güzel. Beğenildi de. Seçildi de. Sonra jürinin aklına yaşını sormak geldi. Zira genç gösteriyor. Biraz da yaşsız. “33” dedi. Gayet dürüst. Jürinin yüzü düştü bir an. Ay yaşlı buldular! Ay bilemediler! Ay pek bir şaşırdılar!
 
“Ne yapıyordun bu saatte kadar peki?”lediler... Ne yapacak? Okumuş, İngilizce öğretmeni olmuş, çalışmış. Sakin ama sağlam limana çekmiş kendini... YANİ? Yani senin kendi kızına da “yap” diyeceğin şeyi. Aman oku, iyi kötü bir mesleğin, bir vasfın olsun.
 
Daha da fenası kızın ailesi de pek düzgün. Annesi, anneannesi falan gelmiş, hanım hanım oturuyor. Pek güzeller, pek medeniler. Kimse kimseyi doğramamış, biçmemiştir bu ailede...
 
İnsan şunu fark ediyor: Bu yarışmalarda kör, topal, yaralı olacaksın. Ama tabii sadece manen. Yani bedenin sapasağlam ruhun paramparça olacak. Bir katliamdan ‘survive’ etmişsen mesela, en süper sensin. Yaşın ne kadar küçük geçmişin ne kadar “kanlıysa” o kadar işlerine yarıyorsun. Ama sadece onların işine yarıyorsun. Kendi işine değil!
 
Hiçbir ünlü çıkaramadı bu yarışmalar şimdiye kadar. Bir tek Barış Akarsu olacaktı sanki. O da ölüverdi genç yaşında. Firdevs’i hatırlayan? Abidin’i hatırlayan? Bayhan’ı hatırlayan? (Merak edene: Bayhan geçen günlerde çiğ köfteci dükkanı açtı. Abidin ise 9 yıl sonra bugünlerde albüm çıkardı. “Duy beni”. Rockmuş meğer tarzı. 9 yıldır Popçu “kimliğini” üzerinden atmaya çalışıyormuş. Pek uzun sürmüş popstar tozunu üzerinden atmak. Demek bir de negatif etkisi var...)
 
Bir tek jüri üyelerinin işine yarıyor bu yarışmalar. Hem de her şekilde. Reklamlardan servet götürmeler mi istersiniz, genç kadınlarla skandal evlilikler yapmalar mı dersiniz...

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN