Kitap
26 Mayıs 2014 16:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:13

Mustafa Kemal'e aşklanmak

Büyük Savaş İçinde Büyük Bir Aşkın Romanı: Mustafa Kemal'e Aşklanmak

Müptela Yayınları, Mayıs ayında önemli bir tarihsel aşk romanını okurlarıyla buluşturdu; Mustafa Kemal'e Aşklanmak.

Halil Bezmen Mustafa Kemal’e Aşklanmak’ta bir genç kızın kadın oluşunu, imkansız bir aşkın izinde sürüyor. Savaşın gölgesindeki Anadolu köylerinin ve İstanbul'un fon olarak kullanıldığı roman, büyük bir travmadan kendini yeniden doğuran bir genç kadının hikayesi üzerine kurulu.

Savaşın gölgesinde kalanlar, tarihin kurguya, gerçeğin düşe karıştığı Mustafa Kemal’e Aşklanmak’ta kendini buluyor.  Yakın dönem okuması niteliğinde olan romanda Halil Bezmen, zaaflarıyla Mustafa Kemal'i, ona sonsuz bir aşkla bağlı genç bir kadının hikayesi üzerinden anlatıyor, savaşın gerçekliğini ve yıkıcılığını, aşkın iyileştirici etkisini ortaya seriyor.

Halil Bezmen okura şöyle sesleniyor:

Sevgili okuyucum, Aşkı yazdım. Karşılık görmeden, kendi kendine büyüyebildiğine göre, Büyük Aşk dedikleri bu olmalı. Bu kitabın ilk taslağını bitirdiğimde bir tuhaflık sezdim: İçi şiddet doluydu. “Böyle aşk romanı mı olur? Bir tutam sevgi bulabilmek için, sizi, sayfalar dolusu vahşet okumak zorunda bıraktım,” diye kendime kızdım. Belki de farkına varmadan, bir savaş romanı yazmıştım. Mustafa Kemal’e Aşklanmak, aşk dolu bir savaşa, savaş dolu bir aşka davettir.

Son dönemin en iddialı aşk ve tarih romanlarından biri olarak Mustafa Kemal'e Aşklanmak raflarda yerini aldı. Okurun yakıcı duyguların çarpışmasına tanıklık edeceği roman, yakın dönem tarihi cesur bir şekilde yorumlaması bakımından da önemli.