Gündem
13 Eki 2015 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Murat Sancak'a saldırı 'muamması'! Ne tutuklu var ne gözaltı!

Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'a silahlı saldırı düzenlenmişti.

Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak’ın aracına yönelik silahlı saldırının faillerinin yakalandığını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu, soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı yalanladı.

Kılıçdaroğlu açıklamıştı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki bombalı saldırının ardından önceki gün bir araya geldiği Davutoğlu’nun kendisine, 20 Ağustos tarihinde Sancak’ın aracına 21 el ateş açan saldırganların yakalandığı söylediğini aktarmıştı. Davutoğlu, 2 Ekim’de katıldığı bir televizyon programında da saldırının faillerinin yakalandığını öne sürmüştü.

Emniyet ve savcılık yalanladı, valilik sesssiz

Ancak, Davutoğlu’nun bu yöndeki iddiaları, emniyet ve savcılık tarafından doğrulanmadı.

Hürriyet’in ulaştığı emniyet kaynakları, saldırıyla ilgili olarak halen gözaltına alınmış ya da tutuklanmış bir fail bulunmadığını bildirirken, soruşturmayla ilgili gizlilik kararı olduğuna dikkat çeken Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da, henüz yakalanan ya da tutuklanan olmadığını açıkladı. İstanbul Valiliği ise soruşturmayla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a en yakın işadamlarından Ethem Sancak’ın yeğeni ve Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, 20 Ağustos 2015’te, şoförü ve korumasıyla Hadımköy Alkent 2000 Sitesi’ndeki evinden çıkarken silahlı saldırıya uğramış, iki saldırgan Sancak’ın otomobilini durdurup 21 el ateş ettikten sonra kendi araçlarıyla kaçmıştı. Sancak ve yanındakiler saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Saldırı anı sitenin güvenlik kameralarına da yansımış, saldırganların kullandığı otomobilin plakası, markası ve modeli ilk günden belirlenmişti.

Kumar borcu mu?

Kurşunlama, gerek Sancak’a ait gerekse hükümete yakın diğer yayın organlarında basın özgürlüğüne yönelik bir saldırı olarak sunulmuş, ancak Murat Sancak’ın kumar borcu yüzünden hedef alındığı iddiasnın önü alınamamıştı. Saldırının faillerinin üzerine yakalan(a)maması da bu iddiaya dayanak olarak gösterilmişti.