Televizyon
10 Haz 2018 17:18 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:42

Muharrem İnce'den NTV'ye canlı yayında ayar!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, NTV'de yayınlanan "Seçime Doğru" programında Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan İnce, seçim vaadlerini de açıkladı...

İnce, "Mesela Ben 77 miting yapmışım, bir tanesini tam yayınlamamışsınız, Erdoğan 16 tane miting yapmış, tamamını kesintisiz yayınlamışsınız. Asıl ben ben merak ediyorum sizin ikinci turdaki tavrınızı..." diyerek, NTV'ye canlı yayında sert sözlerle yüklendi...

"SİYASETE ALET ETMELERİ ORDUYU YIPRATIR"

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- Seçim gününe kadar 106 miting yapmış olacağız. Toplumun huzur, barış ve gülümsemeye ihtiyaç var. 16 yıldır Erdoğan milleti çok gerdi, toplumun huzura ihtiyacı var. Ben çocuklara hayal kurdurmak istiyorum. Uzay üssünde olmayı hayal etmelerini istiyorum. Mizah yoksa siyaset hoyrat olur. Çocuklarımızın geleceği iyi olacak diye bir şey vermeniz lazım, onu yapmaya çalışıyorum.



- Davul ile zurna ile operasyon olur mu. Biz geliyoruz kaçın demektir. Erdoğan'ın derdi Kandil falan değil, derdi seçim. Senin bunu meydanlarda oy devşirmek için yaptığını biliyorum. Siz İran ile anlaşmadan ABD ile anlaşmadan bunu yapamayacağınızı ben biliyorum. Bunu siyaset için kullanmak yanlıştır. Erdoğan ve hükümeti ciddiyete davet ediyorum. Siyasete alet etmeleri orduyu yıpratır.

- Ben dedim ki Fetullah Gülen’i uygun şekilde istemediler. Sonra dediler ki buyrun gelin. 120-125 klasör gibi laflar ettiler. Arkadaşlarım bana dedi ki 27 klasör var. Birinci yalan bu. İki, yedi dosya var bunların dördü 15 Temmuz öncesindeki olaylarla ilgili. Birisi Selam Tevhit davası. Bu dosyanın Adalet Bakanlığı'na gelişi 28 Ocak 2016. 6 ay bu dosya beklemiş ne zaman gönderilmiş 6 ay sonra. Ocak ayında iade talebi bakanlığa gelmiş neden bakanlık 6 ay boyunca beklemiş. Bu beklemeyi Recep Erdoğan mı bekletmiş Adalet Bakanlığı mı?

- Polis meslek yüksek okulları sınavı sorularının çalınması dosyası 7 ay sonra gitmiş neden 7 ay beklediniz.

- FETÖ'yle mücadelenin miladı 17-25 aralık 2013 diyen Erdoğan, ABD'ye gönderilen iade belgelerinde suç tarihini 2011 yazdırmış. Bu tarihte FETÖ'yü ziyaret edenler ise şimdi yeniden AKP milletvekili adayı...

- Belgelerin çevirisi yok...

"BU NASIL DÜNYA LİDERLİĞİ"

- MİT Şubat 2012, milletvekillerinin ziyareti ne zaman? Mayıs 2012. Milletvekilleri Fetullah Gülen’i ziyaret ederek fotoğraf çektirdiler. Suç tarihini 2011 yılından başlatırsanız ABD size inanır mı? İnanmaz çelişirsiniz kendinizle. Mesela Bülent Arınç görüşmesi 2013 yılında. 2011 yılından suçu başlatıp 2013 yılında görüşürseniz ABD size inanmaz.

- ABD kesin delil istiyor. Darbeyi enişteden öğrenmişsin. Soruları çalanlarla Fethullah Gülen arasında kesin delil ortaya koy diyor ABD. Bunu koyamamışsın.

- ABD, Adil Öksüz'ü elinden neden kaçırdın diyor. ABD ile hiç olmadığım kadar yakınız diyorsun ama ABD vermiyor, bu nasıl dünya liderliği. ABD vermek istemiyor, bunlar da alışmak istemiyor.

- FETÖ'yü temizlesek AKP'nin yarısı gider. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Türkiye Cumhuriyeti'ne birlikte ihanet ettiler. Büyüten onlar. 17 üniversite açtılar, 16'sı bunların döneminde. Harp Akademilerini kapadılar. Sen kendine daha yaver seçememişsin. Daha ne konuşuyorsun. FETÖ,IŞİD, PKK ile kesintisiz, ciddi, pazarlık yapmadan çözeceğiz.

NTV'YE AYAR...

- 30 Ağustos’ta emekli ederim. Orada Erdoğan orduyu övmüyor, bayrağı övmüyor, orada Erdoğan beni eleştiriyor paşa da alkışlıyor. Biz Balkanları ordunun siyasete karışması yüzünden kaybettik. O paşa yetenekli olabilir hiç itirazım yok. Ben Ak Partili kardeşlerime şu soruyu soruyorum: Birinci Ordu Komutanı ben Erdoğan’ı eleştirirken alkışlıyor bunu bir kendi vicdanlarına sorsunlar.

- "Sen Apo'ya mı takacaksın söktüğün apoletleri" diyor. Ben Apo’yu tanımam ama sen Ergenekon’da Balyoz’da söktüğün apoletleri FETÖ’ye mi taktın?

- Askerin başına çuval geçirildiğinde ne notası müzik notasımı dedin. Sen askeri ne zaman bu kadar sevdin Erdoğan?

- Erdoğan benim rakibim öbürünü alkışlayacaksın beni yuhalama anlmamına gelir. Askerin morali var da siyasetçinin morali ne olacak? Paşa alkış yapacaksa Erdoğan’a çıkaracak üniformasını öyle gelecek.

- Mesela Ben 77 miting yapmışım, bir tanesini tam yayınlamamışsınız Erdoğan 16 tane miting yapmış, tamamını kesintisiz yayınlamışsınız. Asıl ben ben merak ediyorum sizin ikinci turdaki tavrınızı...

"BİRİNCİ TURDA KAZANACAĞIZ"

- Allah aşkına birisi çıksın desin ki, hangi tv Erdoğan'ın bütün mitinglerini tam vermiş benim mitingleri mi ne kadar vermiş?

- Birinci turda kazanacağız. Birinci turda kazanma hedefim var.

- Erdoğan yeniden kazanırsa karanlık bir Türkiye görüyorum. Dolar yükselecek, ekonomi kötüleşecek… Benim adaylığımla birlikte ben sokaklarda bir ışık görüyorum. Ben bir günde doların düşeceğine inanıyorum. Kamu mali disiplinini sağlayarak. Devletin tasarruf etmesiyle milletin değil! Yazlık saraylar, 3000 koruma… bunlar olmayacak.

- Bir muhalefet bir bakana bir şey söylüyor. Ak Partili bir milletvekili avukatı gibi savunuyor. Yasama ayrı yürütme ayrı olacak.

- Cumhuriyetin geleneği olan Çankaya Köşkü'nde oturacağım...

- Restorasyon süresi 2 yıl diyoruz. Ama 2 yılı geçmez bu. Bu yetkileri çıkar sağlamak için değil demokrasiyi yerleştirmek için… Örneğin benim Cumhurbaşkanlığımda, Merkez Bankası Başkanı parti genel merkezine çağrılmayacak.

- Her akşam beni 15 televizyonda görmeyeceksiniz. Bıkmayacaksınız benden...

- Eğitimde uzlaşacağız. Bizim bir modelimiz var. Bu modelde uzlaşacağız. Eğitim sistemi bir kez değiştireceğiz. Bir senelik bir süreç gerektirecek. Herkesin çocuğu kendine özeldir ama hepsi bizim çocuklarımızdır.

- Sorusu çalınmayan sınav yok bu ülkede. Sandıktan oyu, sınavdan soruyu, hazineden parayı çaldılar. Bunu engelleyeceğiz. Adil bir sınav modeli oluşturacağız...

- Finlandiya gibi bir eğitim modeli hayalim. Norveç, meslek eğitimini en iyi çözen ülke...

"İLK ÖNCE RESMİ DİLİ ÖĞRETECEĞİZ"

- YÖK'ü kaldıracağız. Üniversite hocaları seçim yapamıyorsa hiç kimse yapamaz. Erdoğan profesötlere diyor ki sizin kafanız basmaz ben seçerim sizin yerinize. Emir komutayla özgürlük olmaz. Üniversitelerde her şey tartışılacak. Toplu taşıma araçları öğretmenlere ücretsiz olacak.

- Hiçbir öğrenci tarikat konutlarına mahkum olmayacak. TOKİ öğrencilere yurt yapacak. Her sene 10 bin doktora öğrencisini yurt dışına göndereceğiz.

- Dil ve din eğitimini önemsiyorum. Trabzon'da ne anlatıyorsam Diyarbakır'da da onu anlatıyorum. İlk önce resmi dili öğreteceğiz. İkinci oalrak anasının evindeki dili öğreteceğiz. Üçüncü olarak en çok kullanılan yabancı dili öğreteceğiz. Eğitim sistemi bir kere değişecek ve orada kalacak. Eğitim modeli üzerinde taraflarla uzlaşarak karar vereceğiz. Öğretmenlikte mülakatı kaldıracağız. Mülakat varsa liyakat vardır

- Türkiye'nin yeni bir anlayışa, vizyona ihtiyacı var. Sabit kur gibi ilkel yöntemlere başvurmayacağız. Yatırımcının önünü açacağız. Maç başladıktan sonra kural değişmeyecek AR-GE teşviki vereceğiz. Merkez Bankası bağımsız olacak, kamu disiplini sağlanacak.

- Kanal İstanbul'un hangi faydası var, taşıyacak mıyız? Kanal İstanbul için yüzlerce köprüye ihtiyac var. Kahvahanede kek yicez tünel kazıcaz bunlarla Türkiye büyümez Fabrikalar KOBİ'ler önceliktir.

- Kürt sorunu ekonomik bir sorundur, demokratik siyasi ahlak sorunudur. Bu sorunu samimiyetle çözmek lazım. Yapamıyacağınız sözleri vermemlisiniz. Meclis'te çözülmelidir. Halkın gözü önünde olmalıdır.

- Dış politika efelenmeyle ve radikal söylemlerle olmaz. Barışın getirisi savaşın getirisinden fazladır. Türkiye’nin dış politikasını rayına oturtacağız.

- Gündemimde bedelli askerlik yok başka bir çalışma yapıyoruz. Askerlikle ilgili her Türk vatandaşı 2 aylık temel eğitimden sonra asgari ücretle kamuda görev yapacak ya da askerlik yapacak.