Gündem
27 Kas 2014 15:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Muhabirlikten medya patronluğuna

Zonguldak'ta, yerel gazetelerde 9 yıl muhabir olarak çalıştıktan sonra kendi dergi ve gazetesini çıkaran 42 yaşındaki Ali Rıza Tığ, şimdi de yerel televizyon kanalı sahibi oldu.

Liseyi bitirdikten sonra 17 yaşında yerel bir gazetede muhabir olarak işe başlayan Ali Rıza Tığ, 9 yıl boyunca yazı işleri müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği görevlerinde bulundu. Ulusal bir televizyon kanalının Zonguldak temsilciliğini de yapan Ali Rıza Tığ, kendi dergi ve gazetesini çıkarma kararı aldı. Tığ, önce aylık dergi, birkaç yıl sonra da gazete kurdu. Tığ'ın, bir süre haftalık yayın yaptıktan sonra günlüğe çevirdiği gazetesi ve daha sonra hayata geçirdiği internet haber sitesi kentte ilgiyle takip edildi.

Tığ, 3 ay önce de Zonguldak'ta yayın yapan televizyon kanalını satın aldı. 3 ayda tamamlanan teknik alt yapı çalışmalarının ardından haber kanalına dönüştürülen ve ismi de Pusula Tv olarak değiştirilen kanal, geçen hafta yayına başladı.

25 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLIYOR

Gazete ve televizyon kanalında 25 kişiye iş imkanı sağlayan Pusula Radyo Televizyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Tığ, gazete ve dergiden sonra televizyon kanalı sahibi olmanın kendisine heyecan verdiğini söyledi. Televizyonculuğun çok pahalı bir iş olduğunu belirten Tığ, şöyle dedi:

"Biraz birikimimiz vardı. Kredi kullandık. Bir hayalimizi gerçekleştirmiş olduk. Ama bu hayal benden çok beraber çalıştığımız arkadaşlarımın hayaliydi. Bu çok az insana nasip oluyor. Biz muhabir iken bir haber kanalı yaptık. Bu herkese nasip olacak bir şey değil."