Röportaj
14 Ara 2017 10:59 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:51

Muazzez Ersoy’dan “O Ses Türkiye” eleştirisi: "Okuduğu şarkının tonunu bilmeyenden jüri olmaz!"

Muazzez Ersoy, şarkı yarışmalarındaki jürilerin müzik duayenlerinden kurulması gerektiğini söyledi.

Türk Sanat Müziği'nin güçlü seslerinden Muazzez Ersoy, Hürriyet Gazetesi'nden Tülay Demir'e röportaj verdi. Ersoy, "Okuduğu şarkının tonunu bilmeyenden jüri olmaz! 'Kendilerinin hocaya ihtiyacı var'", dedi.

İşte Ersoy'la yapılan röportajdan o bölüm:

Sizi “O Ses Türkiye” gibi yarışmalarda jüri olarak görme ihtimalimiz var mı?
- Şimdiye kadar hiç jüri üyeliği yapmadım. Aslında çok güzel bir soru.

Neden?
- Şöyle söyleyeyim; bana göre böyle bir formatta jürinin duayenlerden kurulması gerekir. Yani gerçek anlamda müzikse olay. Hasbelkader eline mikrofonu alıp ezberlediği üç beş şarkıyı söyleyen ama müziğin deriniyle ilgili hiçbir bilgiye sahip olmayan insanların jüri olması bana komik geliyor. Komik... Jüri olacak kişi ya da kişiler musikinin duayenleri olmalı. Seyirci de onların sanki bir altyapıları var sanıyor.

Yok mu?
- Daha kendilerinin hocaya ihtiyaçları varken oralarda jürilik yapmaları gerçek anlamda komedi! Şahsen gülüyorum. Tekrar ediyorum orada jüri olması gerekenler konservatuvarlardaki, radyolardaki hocalar, duayenlerdir. Müziği gerçekten bilenlerdir. Okuduğu şarkının tonunu bilmeyenler bugün jüri üyesi! Böyle bir saçmalık yok! Bülent Hanım mesela çok önemli bir jüri olabilir. Keza Muazzez Abacı... Ben seyretmiyorum. Kanal gezerken denk gelirsem de gülüp geçiyorum.