Gündem
27 Nis 2015 14:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:30

MTM ve Ajans Press arasındaki davada yargı kararı belli oldu!

Ajans Press şirketinin sahibi Mehmet Ali Özkan ve ekibi tarafından bir süre önce Medya Takip Merkezi'ne yöneltilen suçlamalar yargıya taşınmıştı.

Medya Takip Merkezi’ni haklı bulan mahkemenin kararı, Yargıtay tarafından da onaylandı. MTM Genel Müdürü Halef R. Vayıs, "Aşırı hırs sektörümüze zarar veriyor" diyerek tüm saldırılara yine yasal ve etik yollarla karşı koyacaklarını söyledi.

MTM Medya Takip Merkezi Genel Müdürü Halef R. Vayıs, süreci şu sözlerle değerlendirdi:

"Biz rekabetin her zaman hem şirketler hem de ülkemiz için yararlı olduğuna inandık. Bu nedenle de rekabeti her zaman daha iyi ürün ve servisler üzerine bina ettik. Bu şekildeki rekabet, medya takibi hizmeti alan firmaların daha nitelikli servisler almasını sağlayacaktır. Ancak şirketimiz son yıllarda periyodik ve sistematik olarak çeşitli saldırılara uğradı. Sektörde tekel olmak hayaliyle ortaya konan aşırı hırs, sektörümüze zarar veriyor ve itibarsız hale getiriyor. Bundan sektörün tüm oyuncuları olumsuz etkileniyor.

Saldırılara aynı yöntemlerle cevap vermeyerek biz seviyeyi yukarıda tutmaya çalıştık. Yasal süreçleri başlattık. Sabırla ve titizlikle takip ettiğimiz süreçlerden birinin daha sonunda Ajans Press'in kurgulanan iddiaları hem Bakırköy 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi hem de Yargıtay tarafından asılsız bulunup reddedildi. Elbette bu kararın karşılığı olan tüm yasal haklarımızı korumayı ve etik rekabet kurallarına uymayan tüm girişimlerle ilgili gerekli yasal işlemleri sürdüreceğiz"