Televizyon
17 Nis 2015 08:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

'MIPTV Onur Madalyası' ilk kez bir Türk’e verildi!

Doğan TV Holding A.Ş. CEO'su İrfan Şahin, Kanal D'deki projeleriyle, dünyanın en kıdemli ödüllerinden "MIPTV Onur Madalyası"nı aldı.

Ödül töreni, televizyon ve sinemacılığın merkezi olan Fransa'nın Cannes kentinde düzenlendi. İrfan Şahin, madalyasını MIPTV'nin organizatörü Reed MIDEM'in CEO'su Paul Zilk'in elinden aldı.

Şahin, törende yaptığı konuşmada, "15 Nisan benim için hayli önemli bir gün, çünkü bugün benim doğum günüm. Burada hep beraber benim doğum günümü böylesi bir partiyle kutladığınız için teşekkür ederim. Ve biliyor musunuz, 5 yıl önce eşim bana bir doğum gününde alınabilecek en güzel hediyeyi; oğlumu verdi. Bitmedi... Patronumuz, Onursal Başkanımız Aydın Doğan'ın da bugün doğum günü. Ve MIPTV işte böylesi bir günde bana alınabilecek en önemli hediyelerden birini, 'Onur Madalyası'nı veriyor. Duygularımı kelimelerle tarif edemem. 15 Nisan'ın önümde daha nice fırsatlar açacağını düşünüyorum" diye konuştu.

2010 yılından bu yana Doğan TV Holding CEO'su olarak görev yapan İrfan Şahin, "Bu denli prestijli bir ödüle layık görülmenin gurur ve heyecanını bir arada yaşıyorum. Bu madalyayı, ortaya koydukları yaratıcılık, yetenek, vizyon, emek ve enerjileriyle bizi Dogan TV ailesi yapan tüm çalışma arkadaşlarım adına alıyorum. Hem yayıncı hem içerik üreticisi olarak Dogan TV'nin başarılarının uluslararası düzeyde dikkat çekecek noktaya geldiğinin de göstergesi bu ödül için MIPTV'ye tüm içtenliğimizle teşekkür ederiz" sözleriyle aktardı.

Oyuncular Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat de törene görüntülü mesajla katılarak, İrfan Şahin'i kutladı.
Beren Saat, "Bana her zaman, zorla da olsa pozitif bir enerji verir. O, bu hayattaki en tatlı diktatörlerden biri" ifadesini kullandı.

İrfan Şahin'in yanı sıra, uluslararası drama ve yarışma formatı şirketi Freemantle'nın CEO'su Cecile Frot-Courtaz, Brezilya'nın büyük medya kuruluşu Globo'nun Uluslararası İşler Grup Başkanı Ricardo Scalamandré ve Electus Stüdyoları'nın kurucusu ve ödüllü dizi Office'in yaratıcısı Ben Silverman da ödül aldı.

2013'te oluşturulan “Onur Madalyası", yetenek, liderlik ve tutkularıyla televizyon dünyasına ve uluslararası TV camiasına dikkate değer katkılar yapan üst düzey yöneticilere veriliyor. Bu yıl ilk kez bir Türk TV yöneticisi “MIPTV Onur Madalyası"nı almış oldu.