Gündem
19 Nis 2014 17:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:06

Milliyet'ten "reklam rüşvetiyle gizlenen ölüm" haberine açıklama! (Medyaradar/Özel)

Milliyet Gazetesi, Mustafa Mutlu'nun Aydınlık Gazetesi'ndeki köşesinde "reklam rüşvetiyle bir işçinin ölümünün haber yapılmadığı yolundaki" iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Aydınlık Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu dershane parası biriktirmek için Van'dan geldiği İstanbul'da Torunlar İnşaat'ın binasından düşerek ölen Erdoğan Polat'ın haberinin basında yer almaması için şirketin, gazetelere "reklam verme" teklifinde bulunduğu iddiasını köşesine taşıdı. Mutlu, Milliyet başta olmak üzere birçok televizyon ve kanalın bu koşulu kabul ettiği iddisında bulundu.
Bu iddia üzerine Milliyet Gazetesi Kurumsal İletişim Departmanı bir açıklama yaptı.

İşte yapılan o açıklama...

Aydınlık Gazetesi'nin 19 Nisan 2014 tarihli nüshasında Mustafa Mutlu tarafından kaleme alınan "Reklam rüşvetiyle gizlenen ölüm" başlıklı köşe yazısında gerçeğe aykırı olarak Milliyet Gazetesi'nin reklam karşılığında "iş kazası sonucu ölen işçi" haberini  kullanmadığı iddia edilmiştir.
Söz konusu haber, 10 Nisan 2014 tarihli Milliyet Gazetesi'nin altıncı sayfasında "iş kazası sonucu ölen işçi" başlığıyla yayımlanmıştır.
Mustafa Mutlu'nun basın sektörünün önemli isimlerinden Milliyet Gazetesi'ni rüşvet almakla itham ettiği işbu köşe yazısı gerçeğe aykırı olduğu gibi basın meslek ilkelerine de aykırıdır.
Gerekli düzeltmenin yapılmasını rica ederiz.
Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla
Milliyet Gazetesi
Kurumsal İletişim Departmanı

MEDYARADAR/ÖZEL