Polemik & Kulis
25 Mayıs 2017 17:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:42

Milliyet'ten "Ödül Töreni" açıklaması! Gazetelerimizin izni ve onayı olmaksızın...(Medyaradar/Özel)

Sedat Peker'in En Hayırsever İşadamı ödülü alması, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girmiş ve tepkilere neden olmuştu.

Milliyet'in Şehrin En İyileri adıyla dağıttığı ilavesi adına düzenlenen ödül gecesinde Sedat Peker'e verilen ödül sosyal medyada büyük olay yarattı. 

Milliyet gazetesi, ödül organizasyonuyla kendilerinin hiçbir ilgilerinin olmadığını belirterek, markalarını kullanarak yanlış algı yaratan kişilere dava açacaklarını duyurdu.

İşte Milliyet'ten yapılan açıklama:

24 Mayıs 2017 tarihinde 2K Media (Best Mekan Hizmetleri  Tic. Ltd. Şti.) tarafından düzenlenen 'Şehrin En İyileri Ödül Töreni' adlı organizasyonda, imtiyaz haklarına sahip olduğumuz, basın sektörünün en köklü ve dev markaları “Milliyet”  ve “Vatan” markalarının, Gazetelerimizin hiçbir onayı ve izni olmaksızın kullanıldığını ve çeşitli mecralarda adı geçen organizasyonla anılarak yayımlandığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Gazetelerimizin Kurumsal olarak düzenlemiş olduğu ödül törenleri aşağıda yer almakta olup, Yayın Kuruluşlarımızca başka bir ödül verilmemektedir.

- Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri

- Haldun Taner Yılın Öykücüsü Ödülü

- Örsan Öymen Yılın Araştırmacılık Ödülü ve

- Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü

Gazetelerimizin, adı geçen organizasyona/ödül törenine sponsor olmadığını, herhangi bir ilgisinin bulunmadığını bildiririz.

Söz konusu törenin ödül sahiplerini tebrik eder, organizasyonu gerçekleştiren 2K Media (Best Mekan Hizmetleri  Tic. Ltd. Şti.) ile ilgili olarak da yasal müracaatlarımızı başlatmış bulunduğumuzu bildiririz.

Kamuoyuna duyurulur.

MİLLİYET GAZETECİLİK VE YAYINCILIK A.Ş