Televizyon
07 Tem 2017 16:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:58

Milliyet'ten büyük ayıp! Fikret Bila'yı kim, neden makasladı? (Medyaradar/Özel)

Hürriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, 30 yıl emek verip, pasta ve plaketle uğurlandığı Milliyet’ten ikidir çok belirgin bir şekilde sansür yiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı gezilerinde Fikret Bila’ya ilişkin bir detay oldukça dikkat çekti. 2016’da 3 yıldır genel yayın yönetmenliği koltuğunda oturduğu Milliyet’ten, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in elinden plaket alarak ayrılan Bila, her defasında gazete sayfalarında sansür yemekten ise kurtulamıyor.

BU SANSÜRÜ KİM YAPIYOR?

30 yıl hizmet verdiği ve alkışlarla uğurlandığı Milliyet’te Bila’nın kim veya kimler tarafından sansürlendiği henüz bilinmiyor. Ancak Cumhurbaşkanı’nın gazetecilerle birlikte uçtuğu Brüksel ve Hamburg gezilerinde, Milliyet Gazetesi’ndeki haberlerde Fikret Bila’nın özellikle kesildiği açık bir şekilde görülüyor. Demirören Grubu’nun diğer gazetesi olan Vatan’da ise Bila’ya herhangi bir sansür uygulanmadığı görülüyor.



Brüksel gezisinde Cumhurbaşkanı’nın solunda oturan Bila, Milliyet’in sayfasında kadrajdan özellikle çıkarılmış.



Resmin orijinalinde Bila’nın Cumhurbaşkanı’nın yanında oturduğu görülüyor.



Hamburg gezisinde Milliyet sayfalarında daha geniş bir kadrajla verilen resimde yine tek kesik Fikret Bila’ya.



Aynı gezi, Fikret Bila’nın da içinde bulunduğu şekilde Vatan Gazetesi’nde.

FİKRET BİLA KİMDİR?
1958 yılında Zonguldak’ta dünyaya geldi. Gazeteciliğe 1977’de Yankı dergisinde başladı. Bir süre ara verdikten sonra 1986’da Nokta dergisiyle yeniden gazeteciliğe döndü. 1987’de girdiği Milliyet Gazetesi'nde istihbarat şefliği ve Ankara temsilciliği yaptı. En son gazetenin başına geçti. 2016’da Milliyetle yollarını ayırdıktan sonra Hürriyet’in genel yayın yönetmenliği koltuğuna oturdu.

MEDYARADAR/ÖZEL