Gündem
31 Ağu 2015 12:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Milliyet'le yolları ayrılan Mehveş Evin konuştu: Hesaplaşacağız!

Geçen Cuma günü Milliyet gazetesindeki işine son verilen gazeteci Mehveş Evin, Halk TV'de yayınlanan 'Ayşenur Arslan Medya Mahallesi' programına konuk oldu.

Programda medyanın son durumu ve medya üzerindeki baskıdan söz eden Evin, Milliyet'ten gönderilmesiyle ilgili de  "Bu benim ilk atılmam değil. Toplu bir tenkisat var. 15 kişilik bir liste. Benim de adımın geçtiğini bildirdiler. Henüz resmi bir tebligat almadım. Ama gelecektir yakın zamanda. Bu adı geçen 15 kişinin giderleri Milliyet'e ağır geliyorsa yapacak birşey yok" açıklamasını yaptı.

Diken.com.tr'de yazacağını berlirten Evin, ülkenin gergin ve sıkıntılı yaşadığını, insanların gazetecilere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Hükümete yakın gazeteciler tarafından da açıkca hedef gösterildiklerini söyleyen vin şunları söyledi:

Yeni Şafak'ta bir yazar var. Benim için şunu yazdı, bunu dedi, Twitter'da RT eetiğim tweeti bile paylaşarak Demirören ailesine sesleniyordu 'siz bu yazarı nasıl tutuyorsunuz' diye. Bunlarla tabi ki hukuki olarak hesaplaşacağız. Dozajı giderek artan, fevrileşen, tutar yanı olmayan, utanmazca bir saldırı var. Hedef gösteriyorlar. Seçimden önce Aslı Aydıntaşbaş, sonra Kadri Gürsel gönderildi. Bunlar tesadüf olamaz. Ekonomik tasarrufla açıklanamaz.