Polemik & Kulis
04 Ağu 2017 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

Hürriyet'ten Milliyet'e transfer olan yazar konuştu! Köşe yazılarına neden başlamadı? (Medyaradar/Özel)

Hürriyet’ten Milliyet’e transfer olan köşe yazarı Verda Özer, neden hala yazılarına başlamadığını Alev Gürsoy Cimin’e açıkladı.

Medyaradar, daha önce 1 Ağustos’tan itibaren Demirören Medya Grubu’na bağlı Milliyet’te yazarlık kariyerini sürdüreceğini duyuran Verda Özer’e ulaştı. Medyaradar’ın usta röportajcısı Alev Gürsoy Cimin’e konuşan Özer, gecikmenin tamamen kendisinden kaynaklı olduğunu dile getirdi.

TATİLE İHTİYACIM VARDI
Milliyet’le herhangi bir sorun yaşamadığını söyleyen Özer, “Uzun yıllar tatil yapmadan çalıştım. Hürriyet'ten ayrıldıktan sonra da Milliyet yönetimiyle görüştüm. Bir tatile ihtiyacım olduğunu söyledim. Onlar da sağ olsun kırmadılar. Biz sözleşmeyi imzaladık. 1 Ağustos olarak düşünmüştüm. Herkes tatil modunda. 1 Eylül itibariyle başlayacağım.  Herhangi bir sorun yok. Eylül ayından itibaren Milliyet'teyim. Yanlış anlaşılacak farklı düşünülecek bir durum yok” ifadelerini kullandı.

SON DÖNEMİN DİKKAT ÇEKEN İSMİ                      
Verda Özer, 2014 yılından beri Hürriyet Gazetesi’nde dış politika ile ilgili köşe yazıları kaleme alıyordu. Son dönemin en dikkat çeken isimlerinden biri olan Özer, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağına alınan az sayıdaki gazeteciden de biriydi.