Medya
12 Eyl 2018 11:40 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:51

Milliyet yazarından Nihat Doğan için dikkat çeken yorum: Eğer böyle bir suç işlendiyse...

Ünlü türkücü Nihat Doğan'ın 11 ve 16 yaşındaki iki kız çocuğunu alıkoyduğu iddia edildi.

Nihat Doğan hakkındaki iddialar sonrası bir süre sosyal medyayı takip ettiğini söyleyen Milliyet yazarı, "Adamı sevmemek ayrı şey, sevmediğin için “Mutlaka bu suçu işlemiştir” diye yorum yapmak başka şey." ifadelerini kullandı.

Böyle bir suç varsa Nihat Doğan ünlü diye dosyanın üzerinin kapatılmayacağını söyleyen Özay Şendir, "Hatta konu medyanın gündemine geleceği için iki kere dikkatli davranır.Adalet, sadece sevdiklerimiz için değil, sevmediklerimiz için de geçerli olması gereken bir duygu." ifadelerini kullandı.

Özay Şendir'in bugünkü yazısından ilgili bölüm:

NİHAT DOĞAN VAKASI

Nihat Doğan, sempati duyduğum ya da yaptıkları ilgimi çeken biri değil.

Özgecan davası sırasında paylaştığı sosyal medya mesajını eleştirmenin dışında da yaptıklarıyla pek ilgilenmedim bugüne kadar.

Kanal D Haber, pazartesi günü Nihat Doğan’ın, 11 ve 16 yaşında, iki kız çocuğunu alıkoyduğu iddiasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

Böyle bir şikayet var mı? Var. Doğan’ın ifadesi alınmış mı? Alınmış, sonra serbest bırakılmış. Avukatı da, “Suçlama yok” demiyor, sadece asılsız diye anlatıyor durumu.

Haberin duyulmasının ardından, sosyal medyada yazılanları takip ettim bir süre.

Özgecan vakasında Doğan’ın yaptığı haksızlığa, saçma mini etek genellemesine, kızıp da aynısını yapmak garip bir çelişki. Adamı sevmemek ayrı şey, sevmediğin için “Mutlaka bu suçu işlemiştir” diye yorum yapmak başka şey.

Eğer böyle bir suç işlendiyse, ne polis, ne de yargı, Doğan ünlü diye dosyanın üzerini kapatmaz.

Hatta konu medyanın gündemine geleceği için iki kere dikkatli davranır.


Adalet, sadece sevdiklerimiz için değil, sevmediklerimiz için de geçerli olması gereken bir duygu.