Medya
28 Eyl 2018 17:32 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:53

Milliyet yazarından Emrah'a Cihat Tamer çıkışı! 'Ustaya böyle mi cevap verilir?'

Milliyet yazarı Özay Şendir, usta oyuncu Cihat Tamer'i sosyal medyadan topa tutan Emrah'a yüklendi.

'Aşk ve Mavi' dizisinin başrol oyuncusu Emrah, 'Bizimkiler' dizisindeki başarısıyla adından söz ettiren usta oyuncu Cihat Tamer'le birbirine girdi. 

Cihat Tamer geçtiğimiz günlerde Kanal D'de Şule Zeybek'in konuğu oldu. Oyuncular hakkında açıklama yapan usta sanatçı, konu Emrah'a gelince "Emrah kim? Çok şanslı. Yeni çekilen diziler 3'üncü bölümde bitiyor. Oğlanın oyunculukla alakası yok ama dizisi iki sezondur devam ediyor." cümlesini sarf etti. Bu sözlerin ardından şarkıcı Emrah kıyameti kopardı ve Instagram hesabından Cihat Tamer'e verdi veriştirdi: "Kendini sanatın, tiyatronun azizi görüp, insanların kariyerleriyle ilgili yorum yapma hadsizliğinde bulunan bu şahsiyet, saygıyı hak etmiyor. Bu arkadaş, önce de hakkımda yorum yapmıştı. Anlaşılan Tamer, bu aralar işsiz güçsüz...".

Milliyet yazarı Özay Şendir, Emrah ile Cihat Tamer arasındaki bu kavgayı "Küçük Emrah, Büyük Cümle!" başlığıyla köşesine taşıdı. Emrah'ın Cihat Tamer için kullandığı ifadeleri eleştiren Şendir, "Babası yaşındaki adamdan “Arkadaş” diye bahsetmek, “Hadsiz”, “Saygıyı hak etmiyor” falan diye cümleler kurmak neyin nesi acaba?" dedi.

İşte Şendir'in bugünkü yazısı: 

Küçük Emrah ilk albümü ‘Ağam Ağam’ı çıkardığında, 1983 yılıydı. Onun “Bu aralar işsiz güçsüz galiba” dediği Cihat Tamer 1959’da tiyatroya başladı.
İlk kamera karşısına geçtiği yıl 1971 ki, tam da Küçük Emrah’ın doğduğu yıl bu yani.

İster ‘Perihan Abla’ dizisinden, ister Devekuşu Kabare’nin ‘Yasaklar’ oyunundan, ister ‘Bizimkiler’den fark etmez, bir sürü yerden ve rolden hatırlamak mümkün Tamer’i...

Küçük Emrah’ın oyunculuğunu birden fazla kere eleştirmiş olabilir. Birçok tiyatro sanatçısı, bugün ekranda olan oyuncuları beğenmiyor.

Bir dönem hayatımızın en önemli dizilerinden biri olan ‘Tatlı Hayat’ın çekimleri sırasında üst üste tekrarlar nedeniyle Türkan Şoray’ın, deyim yerindeyse dili şişmiş ama karşısındaki tiyatroculara bir şey olmamıştı, gözlerimle gördüm o olayı.

Tamam Cihat Tamer, adını vererek Küçük Emrah’ı çok kere eleştirdi ama böyle mi cevap verilir?

Babası yaşındaki adamdan “Arkadaş” diye bahsetmek, “Hadsiz”, “Saygıyı hak etmiyor” falan diye cümleler kurmak neyin nesi acaba?

Küçük Emrah, “Ustadır, bana haksızlık etmiş ama ben ona laf söyleyerek, saygısızlık etmem” dese ya da benzeri bir cümle kursa büyümüş olurdu hepimizin gözünde.

Tamer, ona haksızlık etmiş olsa bile, onun yaptığı haksızlığın bir önemi kalmadı bu ağır cümlelerden sonra.

Demek ki hazımsızlıkla haksızlık arasındaki çizgi, sandığımızdan çok daha ince...