Medya
26 Oca 2018 08:20 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:58

Milliyet yazarı o verileri paylaştı: Haberlere güvenmiyoruz ama izliyoruz!

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, RISJ'nin yaptırdığı araştırmayı köşesine taşıdı.

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Reuters Institute for the Study of Journalism (RISJ) tarafından yaptırılan bir araştırmayı köşesine taşıdı.

İşte Koloğlu'nun bugünkü köşe yazısından ilgili o bölüm:

Güvenmiyoruz ama izliyoruz


Reuters Institute for the Study of Journalism (RISJ) bir araştırma ve düşünce kuruluşu. Yaptığı bir araştırma, Türkiye dahil, 32 ülkede haberlerin nasıl tüketildiği üzerine (Reuters Institute Digital News Report 2017 Turkey Supplementary Report Published: November 21, 2017). Araştırmayı YouGov şirketi yapmış. YouGov, merkezi Birleşik Krallık’ta bulunan ve dünya genelinde faaliyet gösteren internet tabanlı pazar araştırması ve anket şirketi.

İşin televizyonla ilgili bölümlerini not aldım. Türkiye’de insanlar haberleri ekranda izliyor (yüzde 77), sonra yazılı basın ve daha sonra radyoda. ‘Haberlerle çok fazla ilgileniyorum’ konusunda, 32 ülke arasında dördüncü sıradayız (Birinci İspanya). ‘Haberlere güvenmiyoruz’ sıralamasında ise, 32 ülke arasında Yunanistan’la ilk sırayı paylaşıyoruz (yüzde 57’yle). Yani hem güvenmiyor hem de ilgiyle izliyoruz.