İki Lafın Beli
30 Oca 2017 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:26

Milliyet yazarı Medyaradar'a konuştu! Kovuldu mu, neden 2 aydır yazmıyor?

Milliyet Gazetesi’nin okur temsilcisi Belma Akçura’nın gazete ile yollarını ayırdığına dair iddiaları Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin, bizzat Akçura’ya sordu. İşte o sorunun yanıtı.

Milliyet gazetesinin ombudsmanı Belma Akçura'nın yazılarının 21 Kasım'dan bu yana yaklaşık 2 aydan fazla bir süredir yayınlanmadığı ortaya çıktı.Herkesin gözünden kaçan ayrıntıyı Hürriyet gazetesi ombudsmanı Faruk Bildirici gündeme getirmişti.

Peki Belma Akçura Milliyet Gazetesi’nden gönderildi mi? İşte bu soruyu Medyaradar röportajcımız Alev Gürsoy Cimin, Milliyet Ombudsmanının bizzat kendisine sordu. İşte yanıtı…

RÖPORTAJ: ALEV GÜRSOY CİMİN
alevgursoy2008@gmail.com
twitter adresi: @gazetecialev


“YOLA DEVAM”

Belma Hanım iki aydır gazetede yazılarınızı göremiyoruz. Bu durum Milliyet ile yollarınızı ayırdığınız iddialarını da beraberinde getirdi. Nedir olayın aslı astarı?

Alev Hanım, ben de konuyu sizden ilk kez duyuyorum ve şaşkınım. Gazete ile ayrılmam ya da kovulmam gibi bir durum söz konusu değil. Halen gazete ile yola devam ediyorum. Çok ağır bir ameliyat geçirdim, geçirdiğim operasyon nedeniyle de istirahat etmem gerekiyordu. Sağlık sorunlarım nedeniyle gazete anlayış gösterdi ve iznim devam ediyor, önümüzdeki ay da tekrar yazılarıma başlayacağım. Ayrıca bu süreçte sayfa formatım da değişiyor, şimdi onu bekliyoruz. Daha farklı bir sayfa ile okurlarımın karşısında olacağım. Ayrıca bir de bu süreçte kitap yazıyorum. Hepsini önümüzdeki ay köşemde yazacağım zaten.

“BEN DE ŞAŞIRDIM, KÜNYEYE BAKMAK YETERLİ”

Hürriyet Ombudsmanı Faruk  Bildirici’nin yazısıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Faruk Bey, yazısında sadece iki aydır yazılarımı göremediğini  belirtmiş... Olay size anlattığımdan farklı değil. Gerçekten hala görevim devam ediyor. Zaten bunu anlamak için açıp künyeye bakmak yeterli diye düşünüyorum.  Söyleyeceklerim bu kadar. Önümüzdeki ay görüşmek dileğiyle.