Medya
27 Haz 2017 09:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:56

Milliyet yazarı köşesinden duyurdu: İki yeni televizyon kanalı daha geliyor!

Planet kanallarını alarak Türkiye piyasasına giren Sony Pictures Television, Sony Mutfak ve Sony Plus'u izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Planet kanallarını satın alarak Türkiye piyasasına giren Sony Pictures Television, Planet Pembe'yi "Sony Channel" olarak yayın hayatına sokmuştu.

23 Nisan'da 'Sony Çocuk'u devreye alan Sony Pictures Television, Eylül ayında da 'Sony Mutfak' ve 'Sony Plus'u izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Görüntü kalitesini düzeltmeye çalışan Sony, yakın zamanda da yerli içerik ve yerli dizi üretmeye başlayacak.

İşte konuyla ilgili Milliyet yazarı Sina Koloğlu'nun yazısı:

YENİ KANALLAR EYLÜL'DE GELİYOR

Sony Pictures Television, Türkiye piyasasına girdi. Planet kanallarının yüzde 51 hissesini aldı ve dört kanala sahip oldu. İlk kanal dönüşümü 28 Mart’ta gerçekleşti. ‘Planet Pembe’, Sony Channel oldu. Ardından 23 Nisan’da ‘Sony Çocuk’ geldi. Peki, diğer iki kanal ne zaman devreye giriyor? SPT Türkiye Bölge Müdürü Cengiz Korkmaz’a sordum, “Eylülde ‘Sony Mutfak’ ve ‘Sony Plus’ devreye giriyor” dedi. Yani Sony’nin Türkiye operasyonu kanal bazında tamamlanıyor. En önemli konu HD yayını olmaması. Bu durumu da sordum.

Sorun çözülecek

Korkmaz, içeriklerin yüksek kalitede üretildiğini hatırlattı: “Şu an elimizdeki HD içeriği sunabilmemiz için çalışmalara devam ediyoruz. Yeni sezon dönemiyle kanallarımız yayınlarına HD olarak devam edecek.”  Yani sonbahardan itibaren yayınlar, HD izlenecek. Bu seyirciyi de etkileyecektir. Sony, yakın zamanda Digiturk platformunda da yerini alacak, özel bilgi.

‘Yerli dizi çekeceğiz’

Bu konuda daha önce kısa bir bilgi vermiştim. Cengiz Bey’e bu durumu da sordum. “Orta vadeli planlarımızda yerel içerikler üretmek var. İlerleyen zamanlarda Sony’nin kendine has yerli içeriklerini de üretmeyi planlıyoruz” dedi.