Medya
28 Mar 2017 08:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:35

Milliyet yazarı duyurdu: Bir Osmanlı dizisi daha geliyor! Yapımcısı hangi şirket?

Milliyet yazarı, yeni bir Osmanlı dizisinin başlayacağını açıkladı.

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşe yazısında yeni bir Osmanlı dizisinin çekileceğini açıkladı. Amerikan Variety dergisine dayandırdığı iddiasına göre dizinin yapımcılığını Karga Seven Pictures üstlenecek.

Sina Koloğlu'nun yazısı şöyle...

Geçtiğimiz ocak ayında Türkiye’de faaliyete geçen Los Angeles merkezli Karga Seven Pictures, ilginç bir projeye imza atıyor. Jason Goodwin’in Türkçeye de çevrilen ve büyük ilgi gören ‘Yeniçeri Ağacı’ (The Janissary Tree) kitabından yola çıkılarak gerçekleşen bir ‘Osmanlı polisiyesi’. ekrana gelecek. haber, Amerikan ‘Variety’ dergisinde çıktı. dizi, İngilizce çekilecek.

Kadrosu Türk ve yabancılardan (büyük olasılık Amerikalı oyuncular) oluşacak. Çekimler Türkiye’de gerçekleşecek. Haberde ‘Türkiye’de çekim maliyetlerinin ucuz olduğunun altı çiziliyor.

Çok ses getiren bir Kitap

Dizi kısaca, ll. Mahmud döneminde işlenen cinayetler ve onları çözmekle görevli tarihin belki de ilk hadım dedektifi Yaşim’in maceralarını anlatacak.

Çok ses mgetiren bir kitap olduğunu belirteyim. Karga Seven Pictures, serinin devamı için diğer üç kitabın da haklarını satın almış.